Сцена / екран / ефир

"Анатомия на паяжината" на сцената в Нов Български университет

Спектакъл на казанлъшкото читалище "Искра"

◊ СЪБИТИЕТО

Младежката театрална студия при Народно читалище "Искра - 1860" ще се представи на сцената на Нов Български университет на 26 април, съобщи художественият ръководител Мая Стоянова.

Читалищната студия ще играе отличената с Първа награда на Международния фестивал на изкуствата "Утринна звезда" в Банско пиеса "Анатомия на паяжината". Тогава актьорите се конкурираха в раздел "Театър" във възрастовата категория над 12 години с участници от Сърбия, Македония, София, Пловдив и др.

Председателят на журито Росица Панайотова - преподавател в НБУ, покани Младежката театрална студия да представи пиесата пред университетска аудитория. Сред публиката в Учебния театър на НБУ ще са и студенти от НАТФИЗ, представители от Столична община и много приятели на Казанлък, живеещи в София.

"Анатомия на паяжината" е съвременна пиеса, авторката
Мария Станкова показва чрез героите многообразието  и  характерните особености на българската жена. В 40-минутната постановка режисьорът Мая Стоянова е подчертала умело яркостта на пет женски образа, проявени при оцеляването на българката, търсейки житейските пътища чрез любовта, в семейството или далеч от моралните ценности. В тези образи се превъплъщават успешно Виктория Върбанова,  Десислава Стоянова, Инна Димитрова, Мария Кирева и Катрин Костадинова. Преди спектакъла те ще посетят университетския музей, ще имат среща с ректора на университета. Младите актьори ще участват в уъркшопове, организирани от НБУ.


Автор: НЧ "Искра - 1860", Казанлък
26.04.2012 г. 13:50
Посетено: 1197
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14625-anatomiya-na-payazhinata-na-stsenata-v-nov-balgarski-universitet