Сцена / екран / ефир

Националният балет на Испания гостува в София

Спектакли на 5 и 6 април, 19.30 часа, НДК, зала 1

Националният балет на Испания гостува в София


◊ СЪБИТИЕТО

За първи път на българска сцена ще гостува Ballet Nacional de Espana

На 5 април българската публика ще има удоволствието за първи път да се наслади на най-грандиозната танцова формация на Испания. Зала 1 на НДК ще бъде разтърсена от 40 виртуозни фламенко танцьори, певци и музиканти и две от най-добрите представления на Националния балет на Испания „Dualia” и „La Leyenda” под ръководството на световноизвестния испански хореограф Антонио Нахаро.

Националният балет на Испания пристига в България след напълно разпродадени спектакли в „Болшой театър”, „Adrienne Arsht Center” в Маями, „Teatro de la Zarzuela” в Мадрид и обещава спиращо дъха шоу, които не сте виждали преди!


◊ ПОВЕЧЕ

"Техниката им е перфектна, тяхната физическа красота – безсрамна, а страстта им е  неустоима."

– „The Telegraph”, Великобритания

Националният балет на Испания е един от най-известните в света. Основан е през 1978 г. от Испанското Министерство на културата и повече от 30 години е най-добрият посланик на испанската култура по света.

Балет, създаден само от звездни танцьори, изпълняващи най-добрата хореография на Испания под акомпанимента на отлични китаристи и певци. Балетът се развива в съответствие с новото време, запазвайки интереса към всички видове испански танц. Той съчетава традиция и съвременност с еднаква огнена страст, с пищни цветове и грандиозен разкош.

Националният балет на Испания е аплодиран по целия свят за своите зрелищни продукции с ослепително бляскави изпълнения, прекрасни костюми, темпераментни танци под звуци на кастанети и синкопирано пляскане, със завладяваща сърцата испанска артистичност.

Под ръководството на артистичния директор Антонио Нахаро танцьорите рисуват елегантни портрети на съвременно фламенко, чрез спиращи дъха сола, дуети и ансамбли. Спектакълът на балета е разделен на две части. „Dualia” е хореография на две от най-горещите звезди на испанската сцена Рохас и Родригес, които българската публика има честта да види с техния спектакъл “Cambio de Tercio” и „La Leyenda” - хореография на предходния артистичен директор на балета Хосе Антонио и отдава почит на известната фламенко звезда Кармен Амая.


Спектаклите са организирани от продуцентска агенция БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания.

Билетите са в продажба в мрежата на Eventim – магазини Германос, Пикадили, Мултирама, Usit Colors, Офис 1 Суперстор и в билетния център на НДК.


Автор:
BG Sound Stage
Публикация:
04.04.2012 г. 14:21
Етикети:
танцфламенкоНационален балет на ИспанияНДКBG Sound Stage
La Leyenda
Dualia
Антонио Нахаро
Ballet Nacional de Espana
Посетено:
1921
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14501-natsionalniyat-balet-na-ispaniya-gostuva-v-sofiya