Сцена / екран / ефир

Едноминутен шедьовър попада в програмата на Future Shorts

Българският филм "Едуард Ножиците" с отличие в Лондон за 60-секунден римейк на пълнометражен филм

Едноминутен шедьовър попада в програмата на Future Shorts


◊ СЪБИТИЕТО

На 29 март, четвъртък, в столичния клуб Mixtape 5 ще се състои специалната парти прожекция на Future Shorts, най-новият и бързо развиващ се международен pop-up филмов фестивал и DVD лейбъл. Миленита и джаз бенд заедно с майстора на грууви звученето Досю Амуджев ще бъдат специални гости на купона. В духа на своята отдаденост на света на киното Jameson Irish Whiskey добавя едно прекрасно попълнение в богатата и провокативна програма на инициативата.

Jameson Irish Whiskey и Future Shorts България представят победителя в тазгодишния конкурс за римейк на филм в 60 секунди – Jameson Empire Done in 60 Seconds. Алтернативната версия на „Едуард Ножиците“ на Росен Илиев и Мелина-Елина Бондокова спечели безапелационно надпреварата в България и се класира в световния топ 5 на големия финал преди броени дни в Лондон.

Едноминутното произведение ще впечатли присъстващите с остроумие и наситено черно чувство за хумор. Филмът припомня чара на традиционната анимация, изпълнена по един брилянтен начин от Мелина-Елина и представя уникален и много забавен прочит на култовото произведение на Тим Бъртън. Легендарният режисьор успя да изгледа анимацията лично на бляскавата церемония по връчването на големите награди на списание EMPIRE, където заслужено своето място намериха и младите български автори.
   



Автор: Елена Мошолова
28.03.2012 г. 12:54
Посетено: 1279
Етикети: Future Shorts, филмови новини, български филм, късометражно кино, фестивал, Мелина-Елина Бондокова, Росен Илиев
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14443-ednominuten-shedyovar-popada-v-programata-na-future-shorts