Сцена / екран / ефир

Премиера на "Тримата мушмороци срещу дявол на магаре"

Читалище "Искра" на 151 години

Премиера на "Тримата мушмороци срещу дявол на магаре"


◊ СЪБИТИЕТО

Читалище „Искра” с нова премиера
„Тримата мушмороци срещу дявол на магаре”


Премиерата „Тримата мушмороци срещу дявол на магаре” ще представи Младежката театрална студия на 23 март от 19 часа на сцената на Читалище „Искра - 1860”. 11 средношколци - възпитаници по актьорско майсторство на художествения ръководител Мая Стоянова ще участват в пиесата на Боян Папазов. Седем от тях ще са дебютанти. 

Авторът
Боян Папазов е носител на наградата „Икар”, той е белетрист, режисьор, драматург и сценарист. Негови са филмовите сценарии  “Всичко е любов”, “Дом за нежни души” и “Една жена на 33”. Това е втора пиеса на Боян Папазов, по която Мая Стоянова работи (първата бе „Муа у тупан”).

„Тримата мушмороци срещу дявол на магаре” не е поставяна досега, за мен е предизвикателство на сцената на Читалище „Искра” в Казанлък да бъде нейната премиера", казва Стоянова, която е и режисьор на абстрактната драматургия.
 

◊ ПИЕСАТА

"В пиесата публиката ще открие и интересно политическо намигване", споделя Мая Стоянова преди премиерата. "Оставила съм отворен финал, за да може всеки зрител да намери своя житейски ключ." Сценографията и костюмите са дело на Кънчо Касабов, който е подчертал ярко образите, в които се превъплъщават тийнейджърите Александър, Виктория, Васил, Дана, Десислава, Инна, Катрин, Мартин, Мария, Крум и Тихомир.

"Пиесата е невероятна, понеже зрителят ще открие житейските истини, с които ежедневно се срещаме, но за тях не говорим", разказва младият актьор Мартин Арабаджиев. За Виктория Върбанова пък ще е интересно колко отговора ще има публиката за по-доброто място за живеене.

Дяволити образи, работа на чужд гръб, душа на криле, сила на думите, житейски изходи – всичко това зрителят може да обобщи за своя живот в „Тримата мушмороци срещу дявол на магаре”.

Заповядайте на 23 март от 19 часа в НЧ „Искра – 1860”!

Автор:
НЧ "Искра - 1860", Казанлък
Публикация:
22.03.2012 г. 15:26
Етикети:
Мая СтояновапремиератеатърБоян ПапазовКазанлък
дявол на магаре
Тримата мушмороци
НЧ Искра - 1860
Посетено:
1823
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14384-premiera-na-trimata-mushmorotsi-sreshtu-dyavol-na-magare