Сцена / екран / ефир

По случай Международния ден на театъра ще се играе "Правилата на играта"

Абсурдна комедия на 18-годишен драматург

По случай Международния ден на театъра  ще се играе "Правилата на играта"


◊ СЪБИТИЕТО

Спектакълът "Правилата на играта" ще се играе на 27 март, от 19.00 часа в Младежки театър "Николай Бинев", Камерна зала, по случай Международния ден на театъра. Абсурдната комедия е забелязана и селектирана за участие в един от най-престижните фестивали у нас Нова Българска драма, Шумен 11-17 май.


◊ ЗА ПИЕСАТА

 „Правилата на играта” е написана специално за Младежки театър „Николай Бинев”. Откриването на автора се случи в резултат на проведения конкурс за млада драматургия в рамките на традиционния фестивал на Младежки театър „Панаир на младите” миналата есен. Стефан Прохоров е един от двамата финалисти на конкурса. Пиесата е писана на принципа work-in-progress, заедно с екипа на спектакъла – режисьора Димитър Стефанов (дебют), и актьорите – Елена Атанасова, Елена Бърдарска, Богдан Казанджиев, Димитър Живков. За спектакъла е написана специална авторска музика, която сама по себе си е като хитов саундтрак на филм. Неин автор е актьорът и композитор Мартин Каров.


◊ЗА АВТОРА

Стефан Прохоров е роден през 1993 г.  в София. Потомък е на известния руски писател Алексей Толстой и може би затова от малък пише къси разкази и стихове. Много от неговите произведения са награждавани в конкурси или публикувани в различни печатни и електронни издания - „Литературен вестник“, сп. „Съвременник“, „LiterNet“ и др.

Първата версия на „Правилата на играта“ е създадена в рамките на четвъртия „Панаир на младите“, провел се в Младежки театър „Николай Бинев“ през 2010 г. Впоследствие заедно с екипа на представлението той преработва и допълва пиесата до окончателния й вариант.

Стефан е ученик в 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“. В свободното си време обича да чете и да ходи на театър. „Правилата на играта“ е първата му пиеса.

Автор:
Кремена Димитрова
Публикация:
15.03.2012 г. 11:38
Посетено:
1369
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14325-po-sluchay-mezhdunarodniya-den-na-teatara-shte-se-igrae-pravilata-na-igrata