Сцена / екран / ефир

Пищен спектакъл пълни сетивата и душата

"Кола Брьонон" в Младежкия театър

◊ СЪБИТИЕТО

Кола Брьонон – сцени от живота на един грешник

Това мащабно платно е вдъхновено от идеята за равносметката на един наричащ себе си грешник. Сюжетът е базиран върху едноименния роман на Ромен Ролан, и може да бъде определен като жанр „човешка комедия”.

Изпълнен с много хумор, но и с философски истини за преходността на ценностите, за вярата и религията, за любовта и верността, за творчеството и бита, за беднотията и чумата като пречистване.

Един пищен визуално, но и съдържателно спектакъл, в който участва почти цялата трупа на театъра, като използва богат арсенал от театрални средства и ефекти като динамичен декор, въртяща се сцена, мултимедия, жива музика, акробатика. Преди всичко, обаче можете да се насладите на уникална актьорска игра и ансамбъл.

В ролята на Кола Брьонон е звездата на театъра – Малин Кръстев. Успешно и вдъхновено се превъплъщава в кожата на дърворезбар, който прави равносметка на живота си и открива, че може би е пропуснал голямата си любов, че макар и късно той трябва да продължава да я търси и да се опива от нея.

Сценична адаптация и постановка Владимир Люцканов

Сценография и костюми Петя Стойкова

Музика Кирил Дончев

Мултимедия: Николай Люцканов

Фотография Симон Варсано

Грим и пластика на Кола: Димитър Коклин и екип

Участват:

Малин Кръстев, Станка Калчева, Искра Донова,Герасим Георгиев-Геро (гост), Силвия Лулчева, Николай Урумов, Светослав Добрев, Стефан Мавродиев, Николай Луканов, Гергана Христова, Илчо Димитров, Владимир Зомбори/ Юлиан Петров, Александър Хаджиангелов, Виктория Лакова, Бориса Сарафова, Никола Стоянов, Мартин Смочевски, Явор Спасов, Красимир Недев,  Радослав Гайдарски, Емилия Георгиева, и каскадьорска група „Евдемония” с ръководител Емил Видев


8 март (четвъртък), Голяма зала, 19:00
20 март (вторник), Голяма зала, 19:00     

Автор:
Кремена Димитрова
Публикация:
07.03.2012 г. 15:20
Посетено:
1239
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14274-pishten-spektakal-palni-setivata-i-dushata