Сцена / екран / ефир

"Да поговорим за пазара 1. За парите" - филмова премиера

В рамките на проекта "Черен пазар за полезни знания и не-знания"

"Да поговорим за пазара 1. За парите" - филмова премиера


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация "Отворени изкуства"
представя:

Да поговорим за пазара
1. За парите

филмова премиера

петък, 24 февруари 2012, 19:00 ч.
Кафе Панорама
ул. “Кирил Попов” 4, Капана, Пловдив 

КРЪВ - ЗЛАТО - КАЗИНО - РИСК - ПРОВАЛ - БАНКА - ДОВЕРИЕ – КАРИБСКИ ОСТРОВИ

Това са първите седем основни думи за съставянето на енциклопедия за стария и новия пазар в Капана, Пловдив, която ще бъде попълнена с още други сто думи, събрани от различни експерти. Тези експерти ще споделят и представят знанието си на „Черен пазар за полезни знания и не-знания” по време на една дълга нощ из улиците и магазините на Капана.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

„Черен пазар за полезни знания и не-знания” е широко известен формат, разработен от „Мобилна академия” – продуцентско бюро, основано в Берлин от Хана Хурциг. Събитието „Черен пазар” ще събере още стотина експерти, които ще споделят знанието си с публиката на различни места и по различни теми.

От август 2011 г. насам екипът на „Черен пазар” в Пловдив е в търсене на избрани експерти в сферата на икономиката. Не е задължително те да идват от определени университети или институции. Също толкова търсени са и експертите от ежедневието - собствениците на заложни къщи, обменни бюра, както и местни търговци. Капана представлява същината на тези теми – като търговски център от повече от 500 години, който поддържа някои характеристики на ориенталско търговско място в една модерна социална структура.

В рамките на този проект, Мобилна академия, Берлин продуцира документален филм за шестимата експерти от предстоящия проект под заглавието „Черен пазар”.

Премиерата на този филм ще е в петък, 24-ти февруари, от 19 часа в кафе "Панорама" в самото сърце на Капана. Филмът си струва гледането, в него г-н Ганев от Центъра за либерални стратегии разкрива най-сигурната инвестиция. Филмът е дублиран от Самюел Финци, роденият в Пловдив и работещ в Германия актьор.

„Да поговорим за пазара. 1. За парите“
Концепция: Ханна Хурциг
Камера: Себастиан Бодирски

С участието на:
Георги Ганев (икономист и програмен директор, икономически изследвания към Център за Либерални Стратегии, София)
Христо К. Райдовски (златар)
Ангел Гитев (Търговски представител)
Катрин Сариева (историк)
в ролята на Бартълби: Константин Бобоцов 

Продукция: Фондация "Отворени изкуства" и Якоб Рачек
За повече информация: www.openarts.info


• Този проект на Мобилна академия, Берлин и Фондация "Отворени изкуства" се осъществява с любезното съдействие на Гьоте институт България.


Автор:
Open Arts Foundation
Публикация:
23.02.2012 г. 15:07
Етикети:
Посетено:
1566
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14166-da-pogovorim-za-pazara-1-za-parite-filmova-premiera