Сцена / екран / ефир

Chrono Dance - театрален проект на Funk Theatre

Фънк парти и пърформънс за Деня на влюбените

Chrono Dance - театрален проект на Funk Theatre
Автор на плаката и фотография: Веселина Киритчева-Цанкова


◊ СЪБИТИЕТО

Време + Танц = Chrono Dance

14 февруари – Мюзик Кафе „Look” - Фънк парти и пърформанс за Деня на влюбените

Влияе ли времето на нашите движения, мечти, мисли, влюбвания...? И ако отговорът е положителен, какво се случва след ВРЕМЕ с МЕЧТИТЕ? Случва се CHRONO DANCE: ток шоу, пърформанс, канапето и кафето на д-р Фройд, изкълчено говорене с ирония за изкуство и танци.

Chrono Dance e втори съвместен проект на DJ SOULMATE (Добромир Мързов) и Елица Матеева. От последния им спектакъл "Сега-Ал(ь)бум", представен през 2011 на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” – Пловдив, мина година и времето ги събра отново. През 2012 техният тийм се нарича FUNK THEATRE, защото, докато опитват с театъра в нетеатрални пространства, задължително звучи и фънк музика!


◊ ИДЕЯТА

„Отдавна ми се искаше да поговорим за мястото на свободния артист в съвременните условия. Да поговорим искрено и за културната реформа в сферата на сценичните изкуства. Говоренето според мен трябва да бъде като приготвянето на суши: с точните продукти (а не ментета–заместители), да започне с особен ритуал и да възбуди апетита... Открих своя повод сред интервюта и текстове на един от най-интересните родни хореографи - Мила Искренова. Получи се фрагментарна конструкция с документален характер, чрез която отбелязвам специален, личен бенефис - БЕНЕФИС НА НИЩО НЕСЛУЧВАНЕТО в живота на СВОБОДНИЯ АРТИСТ (годината е 2012). Бенефис, плуващ през времето и мечтите ни, през високата патетика на говорене от множество специалисти и „строители” на културни стратегии, наподобяващи петилетки от времето преди 20 години. CHRONO DANCE e шега-сепуко, поднесена естетично, закачливо и леко лениво, защото по тези ширини комерсът изисква сериозните неща да бъдат „изговаряни” с интелектуално подрусване на тялото в ориенталски ритъм... така духовната храна се консумира по-лесно от организма. Верни на балканската си органика в CHRONO DANCE ще отбележим по подобаващ начин и този ритъм!
Елица Матеева

Проектът е с вход (3.00 лв.), защото вече не искаме да бъдем свободни артисти, искаме да бъдем финикийски (евро-валутни) алпинисти!

Очакваме Ви на 14 февруари от 19.30 ч.!

Автор: Funk Theatre
09.02.2012 г. 23:15
Посетено: 1140
Етикети: Елица Матеева, пърформънс, Добромир Мързов, Chrono Dance, Фънк парти, Funk Theatre
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14067-chrono-dance-teatralen-proekt-na-funk-theatre