Сцена / екран / ефир

"Любовна песен" в Младежки театър "Николай Бинев"

Премиера на американска пиеса за пръв път на наша сцена

"Любовна песен" в Младежки театър "Николай Бинев"


◊ ПОКАНА ЗА ТЕАТЪР

Любовна песен
от Джон Колвенбак


Превод: Петър Кауков
Сценография и костюми: Елена Иванова
Режисьор – Андрю Волкофф
Асистент-режисьор – Димана Пейчева
музика: Мартин Каров
Участват: Силвия Лулчева, Светослав Добрев, Николай Луканов, Елена Бърдарска, Александър Хаджиангелов


08 февруари 2012, сряда, 19.00 часа, Камерна сцена

Очакваме ви на най-новата премиера на Младежки театър!



“Като първи режисьор, който се включва в програмата „Американско-български режисьорски обмен”, съм много развълнуван да поставя българската премиера на американската комедия от Джон Колвенбак „Любовна песен”, тук, в Младежки театър „Николай Бинев”.

Прочитайки пиесата, аз се влюбих в нея и започнах да мисля за нашата, американска гледна точка за любовта, хумора и любовните песни и открих интересна връзка между тях. Любовните песни в Америка, както и комедиите, често са гледани с пренебрежение като лековати, незначителни неща. Но да погледнем по-дълбоко. За някои тези песни са невероятни произведения на изкуството, имат невероятна емоционална енергия и сила. Те достигат нещо много дълбоко в нас, тъй както добрите комедии могат да достигнат под повърхността на хумора, ние често можем да достигнем едно първично ниво, можем да стигнем дори до сълзи. Те говорят едновременно за истината и познанието на човешкия опит, за желанието да чувстваш, да рискуваш, да се обвързваш, да изоставяш, ... да обичаш. Въпреки несправедливото подценяване на двата жанра – комедиите и любовните песни ни дават уникалната възможност да се отворим за любовта и връзката ни със света.

От тази гледна точка „Любовна песен” започна да се трансформира. Тя вече не е просто американска пиеса, не е и българска продукция, а е една универсална история.”
 Андрю Волкофф
Автор:
Кремена Димитрова
Публикация:
31.01.2012 г. 13:50
Етикети:
Николай БиневМладежки театърпремиератеатър
Андрю Волкофф
Джон Колвенбак
Любовна песен
Посетено:
2834
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14004-lyubovna-pesen-v-mladezhki-teatar-nikolay-binev