Сцена / екран / ефир

Филмов маратон "Игри на късмета" в Дома на киното

Награждаване на победителите в конкурса за късометражно кино "Игри на късмета"

Филмов маратон "Игри на късмета" в Дома на киното


◊ СЪБИТИЕТО

Евробет
и
Съюзът на българските филмови дейци
Ви канят на
31.01.2012 г. от 18.00 ч.
в Дом на киното, ул. "Екзарх Йосиф" 37
на

Церемония по награждаване на победителите в студентски конкурс за късометражно кино „Игри на късмета”

Патрон на конкурса е кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя е поканена да връчи Голямата награда.

Над 60 са филмовите ленти на студенти от Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), Нов български университет, Югозападен университет "Неофит Рилски" и Арт колеж по екранни изкуства.


◊ ФИЛМОВ МАРАТОН

От 13 до 18 ч. на 31.01.2012 г. в Дома на киното ще се състои филмов маратон, на който ще бъдат показани всички ленти, участвали в конкурса за късометражно студентско кино “Игри на късмета”, организиран от Съюза на българските филмови дейци и Евробет. Участниците в него трябваше да представят собствени късометражни филми с продължителност до 5 минути без ограничения за вида кино и жанра на творбите. Право на участие имаха студенти от филмовите специалности на четири висши учебни заведения – Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), Нов български университет, Югозападен университет "Неофит Рилски" и Професионален Арт колеж по екранни изкуства.

Жури в състав: Георги Стоянов, председател на СБФД, Олга Тодорова, управител на Евробет, Цветодар Марков, режисьор, и
Георги Мишев, сценарист, ще отличи трите най-добри късометражни филма в конкурса. Покана да връчи Голямата награда бе отправена към кмета на София Йорданка Фандъкова, която е и патрон на конкурса. Публиката, с гласуване в интернет на www.igrinakasmeta.bg, ще определи своя фаворит, който също ще получи награда. Гласуването за Наградата на публиката ще приключи ден преди началото на кино маратона – 30.01.2012 г. Досега в гласуването се включиха близо 10 000 души. Един от тях ще получи награда видео камера.

Церемонията по награждаването на четирите ленти ще се състои на 31 януари 2012 г. от 18 ч. в Дом на киното.

Наградният фонд на конкурса е на стойност над 7 000 лв. Това е сумата, която ще си разделят тримата най-добри филма и фаворитът на публиката. Игрални, документални и анимационни късометражни ленти от всички жанрове можете да проследите по всяко време в сайта на конкурса.

Автор:
Организаторите
Публикация:
29.01.2012 г. 16:57