Сцена / екран / ефир

Режисьорът Димитър Еленов представя "Андерсенови приказки"

Премиерен спектакъл на Детска филмова студия "Дефисто"

Режисьорът Димитър Еленов представя "Андерсенови приказки"


◊ СЪБИТИЕТО

Една година след създаването си, по инициатива на „Ню Бояна филм“, със съдействието на Столична община, и със специална покана към режисьора Димитър Еленов, Първата детска филмова студия "Дефисто" се представя пред публика.

Първият продукт на "Дефисто" е със заглавие „Андерсенови приказки“ и участват над 40 деца от цялата страна на възраст между 9 и 17 години.

Спектаклите се играят на сцената и със сътрудничеството на Столичен общински културен институт "Искър" от 18 ч.

Първата премиера на "Андерсенови приказки" на 16-ти премина при препълнен салон и силни аплодисменти. С още по-голям интерес се очаква следващата премиера на 23 януари т.г. Стартът ще бъде даден от г-жа Йорданка Фандъкова.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Спектакълът е изпълнен с магнетични сцени, страшни истории, но също така и песни, танци и всичко необходимо за качествен продукт в изкуството. Каскадите са организирани  от доц. Асен Асенов, наречен от гилдията „Майстора“. Той е основният треньор при работа с холивудските величия при всяко тяхно идване в "Ню Бояна". Преподавател е във НСА по източни бойни изкуства. Танците са дело на хореографа Христо Андонов, който е персонален треньор на българката Мари Славова, станала Световен шампион по брейк през 2011 г.

През тази една година младите таланти бяха обучавани в тънкостите на актьорската професията, в спецификата на работата в киното, телевизията и театъра.

Автор:
Р. Михайлова
Публикация:
22.01.2012 г. 14:53
Посетено:
3895
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13963-rezhisyorat-dimitar-elenov-predstavya-andersenovi-prikazki