Сцена / екран / ефир

"Домът на Бернарда Алба" по Лорка отново в Институт Сервантес София

Представления на 23, 24, 26, 27, 30 и 31 януари

"Домът на Бернарда Алба" по Лорка отново в Институт Сервантес София


◊ СЪБИТИЕТО

Поради големия зрителски интерес към спектакъла „Домът на Бернарда Алба” по Ф. Г. Лорка, представлението се завръща в изложбената зала на Институт Сервантес - София, където ще се играе само за една седмица в края на м. януари 2012 г. с вход свободен.

Спектакълът с режисьор Николай Младенов е съвременен поглед към темите за личната свобода и деспотизма в семейството, обществените норми и табута и вечния порив към любов и щастие.

„Домът на Бернарда Алба” може да се види на 23, 24, 26, 27, 30 и 31 януари. „Сгъстеният” тип програмиране е част от режисьорската концепция за спектакъла и е добре позната практика в Испания, в Западна Европа и в САЩ. Представления, поставяни в неконвенционални пространства, каквато е изложбената зала на Институт Сервантес, предполагат нови стратегии и интензивен ритъм за изграждане на сценичния разказ. Този вид спектакъл представлява и експеримент, който дава възможност на актьорите да "потънат" изцяло в ролята и да се концентрират върху изграждането на плътен образ.

Представлението е съвместен проект на Институт Сервантес - София и Фестивал на младите в изкуствата “VIA PONTICA” със съдействието на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Режисьор на спектакъла е Николай Младенов, а в ролите ще видим актьорите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", специалност „Театър на движението - Пантомима" Мехмед Билял, Елица Костадинова, Магдалена Славчева, Стела Томова, Силвина Владова, Кристина Славчева, Благовеста Митева, Силвия Божидарова. Хореографията е на Петя Попова, сценична среда и костюми: Елена Стумбова и Силвана Илиева, музикална среда: Гергана Пирозова и Николай Младенов.


Автор:
Институт Сервантес - София
Публикация:
20.01.2012 г. 15:31
Посетено:
2150
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13957-domat-na-bernarda-alba-po-lorka-otnovo-v-institut-servantes-sofiya