Сцена / екран / ефир

Новогодишно! "Сирано дьо Бержерак" в Народния театър

Най-награждаваният спектакъл за 2011 година

Новогодишно! "Сирано дьо Бержерак" в Народния театър


◊ СЪБИТИЕТО

"Сирано дьо Бержерак"

31 декември 2011, 20 ч., НТ "Иван Вазов"За Нова година във Великобритания мъжете подаряват пари, хляб и въглища в знак на своята готовност да се грижат за семействата си през годината. Ние пък ще играем за публиката си, за да покажем, че не спираме и не сме спирали да се грижим за нея.

За втора поредна година Народен театър „Иван Вазов” дава възможност за едно по-различно прекарване на Новогодишната вечер.

Инициативата стартира през 2010-та с представлението „Полет над кукувиче гнездо” на режисьора Александър Морфов, а Деян Донков в главната роля на бунтаря Макмърфи.

Тази година хората, които искат да прекарат Новогодишната вечер по различен от обикновено начин, ще могат да видят Деян Донков в друга главна роля. Тази на Сирано дьо Бержерак. В представлението участват и Ана Пападопулу, Владимир Карамазов, Теодор Елмазов, Виктория Колева, Сава Драгунчев, Христо Терзиев, Леонид Йовчев

Спектакълът е дело на Теди Москов и е спечелил Награда на обществото на театралните критици Икар 2010 и Икар 2011 за режисура на Теди Москов, както и Икар 2011 за сценография на Чавдар Гюзелев, Икар 2011 за майсторско техническо осъществяване на спектакъл, номинация за Икар 2011 - за главна мъжка роля на Деян Донков, за ролята на Сирано, и номинация за Икар 2011 - за поддържаща мъжка роля на Владимир Карамазов, за ролята на Кристиян.

Начало: 20 часаАвтор: НТ "Иван Вазов"
29.12.2011 г. 13:35
Посетено: 1290
Етикети: театър, спектакъл, Народен театър Иван Вазов, Новогодишен спектакъл, Сирано дьо Бержерак
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13859-novogodishno-sirano-dyo-berzherak-v-narodniya-teatar