Сцена / екран / ефир

Литературен пърформанс "4х4" в София

Радослав Чичев, ЯRсен ВасилеВ, Иван Димитров, Мирослав Христов

Литературен пърформанс "4х4" в София


◊  СЪБИТИЕТО

След успешни представяния в Стара Загора, Бургас, Шумен, Русе и Пловдив, литературен пърформанс "4х4" акостира и в София.

Можете да видите този незабравим спектакъл на 12 декември от 19 ч. в лилав салон на Чешки център, ул. “Г. С. Раковски” 100

"4×4" e литературен пърформанс, в който четирима съвременни български автори на поетични текстове стават и техни изпълнители. 16-те стихотворения са подбрани от дебютните им книги, излезли в периода 2009-2011, забелязани както от критиката, така и от читателите. В хода на представлението всеки от авторите чете не само свой текст, но се разменя и с останалите, влиза в чужда самоличност, в друг поетичен свят.

Участници:


.
Радослав Чичев
ЯRсен ВасилеВ
Иван Димитров
Мирослав Христов


◊ ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ


Радослав Чичев
 е роден през 1981 г. и е завършил история в СУ „Св. Климент Охридски”. Понастоящем е един от водещите на предаването „Аларма” по програма „Христо Ботев” на БНР. През месец март 2010 г., пиесата му „Колекционерката”, заедно с „Гарванът” от Калина Попянева, печели първа награда на конкурса за камерна пиеса „Славка Славова” на „Театър 199”. Един от наградените в конкурса на издателство „АРС“ за издаване на дебютна книга. През 2011 г. излиза дебютната му поетична книга "От прашинката на деня ". Свири на бас китара в групите „Кака Сяра” и „Дует Дворжак”.

Ясен Василев
 е роден през 1988 г. и е завършил 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин”. В момента следва драматургия в НАТФИЗ. Автор на проекта „Делюзии” (януари 2008, Хамбара) – поезия и проза в диалог – съвместно с Мина Стоянова, и на експерименталния пърформанс „Когато часовниците се топят” (май 2008, Аулата на СУ) по авторски текстове и стихове на Гео Милев. Има публикации в "Литературен вестник", "Труд", "Сега", "Монитор", "Алтера", "Култура", "Страница", "Кула", "39 грама", "Кафене" и всички големи литературни издания в интернет. През 2008 печели втора награда на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” за поемата „Амнезия по време на медитация”. През април 2009 печели Първа награда на Националния конкурс за поезия „Море”, гр. Бургас и Първа награда на Националния литературен конкурс на издателство „Хермес”. През 2009 излиза дебютната му стихосбирка „Сляп виси безкрая”. Победител е в „София Поетики 2010”. През 2011 г. излиза втората му стихосбирка ”Андрогин”. Пиесата му "Зазиданите" е една от отличените пиеси на „Панаир на младите” 2011 г.

Иван Димитров
е роден през 1983 г. и е завършил българска филология и културна антропология. Номиниран е на конкурса за дебютна книга на издателство „Арс”, а пиесата му „Раздяла от пръв поглед” е една от петте номинирани на конкурса за камерна пиеса „Славка Славова” на „Театър 199” през 2010 г. Автор е на сборника с разкази „Местни чужденци” и на романа „Животът като липсваща лъжица”. Един от петимата финалисти на „София Поетики 2010”.
 

Мирослав Христов (1982) е български поет и драматург. Завършил е „Философия” и магистратура „Изкуства и съвременност” в СУ. През последните години е отличаван е на редица национални литературни конкурси. Публикувал е поезия, разкази, статии и репортажи във водещи списания, вестници и онлайн медии. Неговата стихосбирка „Череша с гравитация” (Арс,2010) спечели специалната награда на Националния литературен студентски конкурс в гр. Шумен (2011) и беше сред първите четири отличени на националния конкурс „Южна пролет” (2010). Пиесата му „Всичкоядеца” беше представена в театър „Сфумато” в София в рамките на Малък сезон (2011), а официалната й премиера се очаква да бъде в началото на 2012 г. Скоро се очаква да излезе втората му стихосбирка „Зъби”.

 

Проектът се осъществява с подкрепата на Art Office в рамките на тяхната програма „Изкуство в движение“. 

Още информация за "4×4" можете да намерите на:
http://fourbyfourtour.wordpress.com

Автор: Владислав Христов
11.12.2011 г. 23:07
Посетено: 1379
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13765-literaturen-parformans-4h4-v-sofiya