Сцена / екран / ефир

Премиера на "Бяла приказка" по Валери Петров в ДКТ "Дора Габе"

Премиера в Добрич

Премиера на "Бяла приказка" по Валери Петров в ДКТ "Дора Габе"


◊ СЪБИТИЕТО

Поредна премиера представи колективът на ДКТ „Дора Габе” в Добрич. Това е спектакълът „Бяла приказка” по текст на Валери Петров.

В постановката участва целият актьорски състав на театъра - Теодора Желева, Мирослава Демирева, Димитър Ялнъзов, Румен Куртев и новото попълнение в лицето на актьора Мартин Радилов, завършил НАТФИЗ в класа на проф. Жени Пашова.

Режисьор на постановката е Даниела Христова, сценографията и куклите са дело на Христина Стоилова, музиката е на Владимир Джамбазов. Ателие - Елисавета Качулева, Димитър Митев и Йордан Минчев. Осветление и озвучаване - Йордан Минчев и Пламен Димов.

След края на постановката и многобройните аплодисменти директорът на театъра Петър Петров обяви първото участие на младия актьор Мартин Радилов, като му пожела още поне 100 роли на сцената на ДКТ „Дора Габе”. Трупата получи цветя от кмета на Община Добрич Детелина Николова, от колегите им в ТПЦ „Йордан Йовков”, от приятели и ценители на кукленото изкуство в Добрич.

„Бяла приказка” на Валери Петров се е превърналата в класическа творба. Това е една приказка за приятелството, преплитаща радост и тъга, сякаш се измисля пред очите на малките зрители, за да ги остави накрая блеснали от възторг.

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
20.11.2011 г. 15:06
Посетено:
2215
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13603-premiera-na-byala-prikazka-po-valeri-petrov-v-dkt-dora-gabe