Сцена / екран / ефир

Какъв е цветът на черно-белите филми – в ретро шоуто "Keep It Rollin'"

19 ноември 2011, събота, 21 ч., “Stage 51”, Пловдив

Какъв е цветът на черно-белите филми – в ретро шоуто "Keep It Rollin'"


◊ СЪБИТИЕТО

Какъв е цветът на черно-белите филми – в ретро шоуто “Keep It Rollin’”

Къде: “Stage 51”, Пловдив, бул. "Хр. Ботев" 51
(бившият билярд клуб “Роял” до Сточна гара)

Кога: 19 ноември 2011, събота, начало 21 ч.
Вход: 5 лв.


◊ КАКВО

Амбициозен проект под названието “KEEP IT ROLLIN’” ще представят Pell Mell Sis’ & SKILL на 19 ноември в новооткрития център за сценични изкуства “Stage 51”. Актриса, дизайнер и колекционер на грамофонни плочи – така накратко могат да се опишат авторите му. Шоуто е пъстра палитра от музика, танц, театър и мода, чиято цел е да покаже богатата картина на стиловете в тези изкуства от 20-те години на ХХ век до днешни дни.

Началото е от 21 часа, когато Pell Mell Sis’ ще представят модерните за началото и средата на миналия век прически, грим, бодиарт и аксесоари. Модели ще бъдат хората от публиката, затова не пропускайте възможността да се преобразите като съвременник на Джуди Гарланд или Кларк Гейбъл. А за да си сложите ретро профилна снимка във фейсбук, грижа ще има професионалният фотограф Емо Георгиев.

Модното ревю на Sweet Me Up Boutique ще покаже иновативен и цветен поглед към облеклото, характерно за немите черно-бели филми, а SKILL ще поведе публиката на музикално пътешествие из ретро стиловете. Духът на миналото живее и днес. Той не е само във виниловите плочи, а е в кръвта на всеки, който не остава равнодушен към лудешкия ритъм на суинга и рокендрола, към суровата красота на ритъм-енд-блуса, към интимната окръгленост на соула. Разбира се, ще звучат и много други стари танцувални стилове, допълва SKILL.

Театралният пърформанс на Miss Molly ROCK & Mr. Jack ROLL възкресява модните икони на женската красота и талант и истинските джентълмени с тяхното ненадминато изкуство в съблазънта. Идеята ни е да помогнем на хората да се отпуснат, да танцуват, да общуват непринудено, обясняват организаторите. Помощ в танците ще оказват и професионални танцьори от различни школи в България, които са подготвили атрактивна програма.

С “KEEP IT ROLLIN’” не само ще върнем назад лентата, а ще покажем цветната реалност на черно-белия филм. И ако сте се забавлявали добре, ако сте разменили палави погледи и не си тръгнете сами, то със сигурност нашата цел ще е постигната, усмихват се авторите на проекта.

Автор:
Фани Филипова
Публикация:
16.11.2011 г. 15:00
Посетено:
1785
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13568-kakav-e-tsvetat-na-cherno-belite-filmi-v-retro-shouto-keep-it-rollin