Сцена / екран / ефир

Mултимедиен спектакъл по хайку на Петър Чухов

105 безопасни игли играят в театър "Сфумато"

Mултимедиен спектакъл по хайку на Петър Чухов


◊ СЪБИТИЕТО

На 2 ноември (сряда) от 19 ч. в Театър "Сфумато" - София ще бъде премиерата на „Безопасни игли / Safety Pins / Английские булавки” – мултимедиен спектакъл по 105 хайку на Петър Чухов.

Сценарий и режисура: Мая Кисьова; музика: Петър Чухов; мултимедия: Валентина Фиданова; фото-хайга: Рафаил Георгиев; аудиозапис: Zero Project Studio. С участието на Мая Кисьова.

Спектакълът е под патронажа на японското посолство в България и се играе на три езика – български, английски и руски, а в мултимедията присъстват и преводи на японски.


◊ ОЩЕ ЗА БЕЗОПАСНИ ИГЛИ / SAFETY PINS / АНГЛИЙСКИЕ БУЛАВКИ 

Хайку-математика, открита в съчетанието между текст и асоциативна мултимедия; в живата актьорска игра, жонглираща с богатството на три езика; в ремисията и декаданса на елементи от мудри йога, шотокан карате и чайна церемония.

Безопасната игла е свързващ модул между източната сдържана красота и егоистичния западен сексапил. Устойчива и утилитарна – тя съединява фрагменти, но не шие. Остава между тях, но не завинаги. Причудливата “тъкан” от 1200 безопасни игли материализира уникалния “код” на човека, зависимостта му от предци, природа, жизненост и смърт.

Свободата и изборът са в оригиналната музика на спектакъла – динамична любовна игра между китара и цигулка. И в ярката фото-хайга, където разрушеният роял на Шопен е съизмерно прекрасен с перления наниз, преливащ от огромна бяла раковина.


Вход: 10 лв.

Заповядайте!


√ Книгата на Петър Чухов, по която е направен спектакълът, може да поръчате с 5% отстъпка от книжарница "Книгосвят" -> "Безопасни игли".

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
31.10.2011 г. 11:30
Посетено:
1653
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13445-multimedien-spektakal-po-hayku-na-petar-chuhov