Сцена / екран / ефир

Софийски цирк на сцена - откриване на новия сезон!

Единствената маймуна с лична карта идва в цирка

Софийски цирк на сцена - откриване на новия сезон!


◊ СЪБИТИЕТО

Софийски цирк на сцена - откриване на новия сезон!

„Постоянен адрес” е името на спектакъла, с който ще бъде отбелязано началото на сезон есен-зима на постоянния Софийски цирк на сцена.

Новата програма е още по-впечатляваща от миналогодишната! На сцената ще се появи в целия си блясък маймуната Руди от породата лапундер. Той е на 18 години, а предвид факта, че тези животни живеят около 30 години, може да се каже, че новата звезда на цирка е мъжкар в разцвета на силите си. Руди е не само единствената маймуна в трупа на български цирк, но и притежател на лична карта. Документите му са сертифицирани от Европейския съюз.


◊ ОЩЕ В ПРОГРАМАТА

Столичният цирк е подготвил още един нов атракцион - „Вълшебната гора”. В нея живеят заедно кучета, котки, гълъби, понита, лами, щрауси, дори паун. Номерът е подготвен специално за новия сезон под ръководството на доайена Мария Йорданова.

На сцената своя дебют ще направи и „Принцът на питоните” - младият артист Ивален Йотов, който ще се появи с 4 огромни питона и една игуана. Световноизвестният жонгльор на свободна тел Ангел Божилов също се включва в програмата. С нов въздушен номер от акробатиката се представя и Леонсия Докузова, която съчетава кариерата на цирков артист с дежурства като медицинска сестра в Пирогов. Клоуните този път са Таки и Дада, които наскоро се върнаха от Киндер фестивала в Норвегия със специалната награда.

От цирка обещават и специална атракция с кодово име „Гостът от Марс”, но засега не издават повече подробности за номера.


◊ КОГА И КЪДЕ

Официалната премиера на спектакъла и начало на сезона е на 1 октомври от 16:00 часа, а адресът е вече добре познат на малки и големи софиянци и гости на столицата - ул. "Клокотница" №29, в салона на читалище „Цар Борис Трети” (бившето „Веселин Андреев”).

„Сан прадъкшън” продължава социалната си политика и запазва цените на билетите от 6, 8 и 10 лв. за всяко едно представление. Водещият на представленията, Драгомир Драганов, и неговият съпродуцент, Силвестър Лолов, споделиха, че вече са затрупани от заявки за превърналия се в хит през миналия сезон празник „Рожден ден в цирка”. По традиция детските празненства ще се организират срещу цената на билета, а подаръкът за рожденика и неговите гости остава вкусна торта.

Двучасовите спектакли с антракт са всяка събота и неделя от 11 ч и от 16 ч. За резервация и информация за групови посещения може да се направи на касата на телефон 02 / 931 33 99. Официалния сайт на Софийския постоянен цирк на сцена на адрес www.sofiacircus.com също е на разположение за почитателите на цирка.

Автор: Яна Петковска
30.09.2011 г. 21:49
Посетено: 5880
Етикети: спектакъл, премиера, програмата, Постоянен адрес, циркова арена, Софийски цирк, сезон есен-зима
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13246-sofiyski-tsirk-na-stsena-otkrivane-na-noviya-sezon