Сцена / екран / ефир

Анимационният "Златен кукер" започва днес

Рисувани филми за малки и големи до 2 октомври в кино "Арена Запад"

Анимационният "Златен кукер" започва днес


◊ ОТКРИВАНЕТО

Второто издание на Международния фестивал на анимационния филм "Златен Кукер" – София 2011 започва днес, 28.09.2011.

Официалната церемония по откриването започва в 18:30 ч. пред кино "Арена Запад" (до метростанция "Вардар").

Организаторите са подготвили кукерско шествие за всички гости на фестивала. В 19:15 ч. в зала 13 на "Арена Запад" група "Balkan Scientist – Dub Project" ще изнесат малък концерт. От фестивала са заложили на селекция индийски анимационни филми като за начало.

Прожекциите на филми започват още днес през деня. Най-нетърпеливите могат да се насладят на руски филми за деца, експериментални анимации, специална селекция на босненски рисувани филми в зала 13 на "Арена Запад".


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Анимационният "Златен Кукер" продължава до 2 октомври (неделя). Киноманите ще могат да се впуснат в истински анимационен маратон още със сутрешното си кафе - първите прожекции на детски анимации са от 11 часа всяка сутрин.

Сред другите специални предложения на организаторите са панорама на Националния филмов борд на Канада, най-доброто от канадския университет Конкордия, студентски филми, както и, разбира се, филми от конкурсната програма на фестивала.

На 1 октомври от 19 ч. отново в зала 13 на кино "Арена Запад" ще се проведе и майсторски клас по анимация на тема „Стереоскопични 3D филми“. Уъркшопът ще се води от световноизвестния канадски продуцент към Националния филмов борд на Канада Марк Бертран.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
28.09.2011 г. 11:26
Посетено:
1525
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/13218-animatsionniyat-zlaten-kuker-zapochva-dnes