Сцена / екран / ефир

"Много шум за нищо" в с. Паталеница

В рамките на проекта „Училището – желана територия на учениците”

◊ СЪБИТИЕТО

На 22 и 23 юли от 21 часа в двора на ОУ „Константин Величков”, село Паталеница, Пазарджишка област, ще се състои премиерата на спектакъла „Много шум за нищо”.

Под открито небе ще станем свидетели на резултата от едномесечен тренинг, проведен от британски специалисти в областта на Шекспировия театър. Проектът представлява школа, която има за цел да запази и развива традицията на Шекспировите представления.

Процесът е уникален с това, че в него се включват както професионални актьори, така и деца, членове на Детска Шекспирова театрална школа „Петровден”. Събирането им на едно място – в работен процес, предоставя възможност за обмяна на опит, в който актьорите взаимно се учат и опознават себе си.

 
◊ СПЕКТАКЪЛЪТ
 
Много шум за нищо
от
Уилям Шекспир

. Сценична версия и адаптация Рекс Дойл
. Режисьор: Рекс Дойл
. Сценична реч и пеене: Стере Майер и Джени Кларк
. Сценично пространство: Рекс Дойл и Инна Церовска
. Костюми: Инна Церовска

. Участват: Георги Георгиев–Áнтика, Петър Митев, Димитър Живков, Анатолий Ставрев, Константин Икономов, Станимир Стоилов, Благой Бойчев, Милко Йовчев, Стоян Додников, Росица Литова, Боряна Пенева, Таня Йоргова, Самуела-Ивана Церовска, Лиляна Ихтиманска

 
• Спектакълът е част от проекта на ОУ „К. Величков”, финансиран по програма за съфинансиране на училищни проекти „Училището – желана територия на учениците”, модул „Извънкласни дейности”, към Община Пазарджик, както и с любезната подкрепа на г-н Георги Йорданов, председател на Общински съвет Пазарджик.

Автор:
Ивона Христова
Публикация:
21.07.2011 г. 21:10
Посетено:
1837
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/12922-mnogo-shum-za-nishto-v-s-patalenitsa