Сцена / екран / ефир

Концерт на германската група "Jimix" в Пловдив

Премиера на документалния филм "Споделена любов", реж. Краси Панайотов

◊ СЪБИТИЕТО

На 4 юли 2011 година от 21,00 часа на Летни сцени „Конюшните на царя” в Стария град ще има концерт на германската група "JIMIX".

Поводът е премиерата на документалния филм „Споделена любов”, в който те са главни герои. Филмът бе заснет при последното посещение на групата през месец март тази година в град Пловдив. Автор и режисьор е Краси Панайотов, един човек на изкуството със завидни умения в областта на живописта, иконописта, художествената фотография, музиката и поезията.

Впечатлен от оригиналното клуб-рок звучене на "JIMIX" и на техния непресъхващ ентусиазъм да споделят любовта си чрез музиката с фенове и меломани от всички възрасти, Краси Панайотов им поднася един приятен български отговор в рамките на 45 минути. Филмът е заснет в град Пловдив. Премиерата му ще се състои на 4 юли 2011 година в Стария град – в Летни сцени „Конюшните на царя” с подкрепата на Община Пловдив, в присъствието на групата.

Преди филма – от 21,00 часа, в отговор на жеста на Краси Панайотов и за българските си фенове, групата ще има концерт - реверанс към автора и българските си фенове! Музикантите очакват с вълнения филма, тъй като досега никой не е правил филм за тях и то свързан с България!


◊ ЗА АВТОРА НА ФИЛМА
                                                                                              
Краси Панайотов е роден в град Асеновград. Завършил е художествената гимназия в град Смолян, а след това и Югозападния университет в град Благоевград. Става педагог по изобразително изкуство и преподава в няколко училища в родния си град. Освен че е художник, иконописец и фотограф, Краси се изявява и в областта на литературата. Има издадени две книги с поезия и проза. Книгата му „Разум в тинята” му носи награда от Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет”.

Любовта му към рок музиката го отвежда до създаването на собствен прогресив-рок проект, наречен „Афазия”, с който издава два албума. И това не е всичко.

Краси Панайотов развива уменията си в областта на художествената фотография, иконопис и в компютърния арт-дизайн. Има зад гърба си множество изложби в различни градове на страната. Благодарение на увлечението му към рок музиката и работата му в медиите, творецът има възможност за срещи с известни звезди от българската и световна рок-сцена, интервюта, снимки и авторски предавания. Красимир Панайотов определя себе си като човек на изкуството.


◊ ЗА ГРУПАТА "JIMIX"

Групата "Джимикс" идва у нас за трети път. Впечатлени от страната ни, от културното ни наследство, от вкусната българска кухня и най-вече от многобройните приятелства, създадени чрез музиката им, те се чувстват щастливи да свирят отново на българска сцена. За първи път момчетата от групата посетиха България през декември 2010 г., когато направиха безплатен концерт и уъркшоп с децата от училище „Проф. д-р Асен Златаров” в град Първомай. С техния концерт стартира проект за работа с деца в неравностойно положение в училището. Децата са техните най-мили фенове и те им обещаха, че отново ще ги посетят. През месец март 2011 групата "JIMIX"  се завърна първо на сцената на училището пред многобройните си малки фенове, с което започна и тяхното турне в страната ни LOVEPOWER. Турнето включваше концерти в София, Пловдив и Варна. Доволни от топлото посрещане, момчетата от групата обявиха турнето като успешно и без колебание приеха поканата за концерт преди премиерата на филма „Споделена любов”!

Можете да ги чуете отново на 4 юли 2011 от 21,00 часа в „Конюшните на царя” в Пловдив. Нека споделим любовта си!
Автор: Татяна Вълчева
28.06.2011 г. 16:39
Посетено: 1186
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/12816-kontsert-na-germanskata-grupa-jimix-v-plovdiv