Сцена / екран / ефир

Поетично-музикално-танцов спектакъл

Специален гост з.а. на РФ Александър Покидченко

Поетично-музикално-танцов спектакъл


◊ СЪБИТИЕТО

На 17 юни в арт-клуб "Жреци на музите" в София (Студентски град, ул. "Йордан Йосифов" 8 А) ще се състои
традиционната музикално-танцово-поетична вечер,
организирана от Сдружение "Приятели на Индонезия "Нусантара".

• Специален гост на спектакъла ще бъде Александър Евгениевич Покидченко - музикант, композитор, пианист и артист. Роден е на 23 декември 1964 г. Завършил е Композиторския факултет на Московската държавна консерватория "П. И. Чайковски". Един от най-талантливите музиканти и композитори на своето поколение. Професионален музикант-композитор и пианист и... непрофесионален артист. Член на Съюза на композиторите на Русия. Владее до съвършенство изкуството на мелодията, оркестрант, ярко владеещ палитрата на джазовите ритми и хармония, майстор на музикалната драматургия. Пише музика в различни стилове и жанрове. През 2005 г. за песента "Аз и морето" по стихове на Петя Дубарова той е удостоен със званието Лауреат на международния конкурс във Варна, в раздела за песен. Автор и изпълнител на литературно-музикални моноспектакли по творчеството на
А. Пушкин, А. Чехов, Н. Гумильов, С. Франк, Р. Шуман, А. Скрябин, на индийска класическа поезия. Участник в музикални фестивали в Русия, Украйна, България, Австрия, Германия, Франция, Португалия, САЩ. За големи заслуги в развитието на музикалното изкуство през 2007 г. получава званието "Заслужен артист на Русия".


◊ ОЩЕ УЧАСТНИЦИ В ПРОГРАМАТА

В програмата ще видите още:

Красимира Колдамова. През 1991 г. основава първото частно балетно студио за откриване и развитие на таланти. Студиото е носител на много награди и дипломи. На 10 май т.г. Студиото отбеляза с концерт в Музикалния театър своя 20-годишен юбилей. Ученички на Красимира Колдамова са: Диляна Никифорова, Вяра Начева, Десислава Стоева, Вихра Маджарова и др.

Детска хорова студия "Български славей" при НЧ "Д-р Петър Берон с ръководител Неолина Пелова.

Людмила Бугунска-Агрипина, Русия. От 30 години живее в България. Завършила музикално училище, специалност "Пиано". Учи пеене при Катибов и Малигин. Учи икономическа география в Пермския университет и руска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Пяла е в оркестъра на Бойдман, Аляшев. Има участия в Русия, България, Югославия и Украйна. Има издадени два албума с руски романси.

На 7 април 2011 г. в Арт клуб "Жреци на музите" бяха представени последните й два романса, по стихове на Красин Химирски. Издава книга за руските романси. Самата тя пише романси. Рисува и до момента е с 6 самостоятелни изложби.

Петра Стефанова. Родена е през 1988 г. Завършила е класическо солово пеене в НМУ "Любомир Пипков". Участвала в майсторски класове и конкурси. Има редица сценични изяви.

Красин Вълчев Химирски. Доктор на филологическите науки. Председател на Сдружението "Приятели на Индонезия - Нусантара" и на Асоциацията на завършилите МГИМО. Роден през 1938 г. в с. Върбица, Врачанско. Работил в МВнР. Има дипломатически мандати в българските посолства в Джакарта, Вашингтон, Москва, Сараево, Босна и Херцеговина. Преподавал е в СУ "Св. Кл. Охридски", НБУ, УНСС, ШУ "Еп. Константин Преславски" и Американския университет в Благоевград. Лектор по индонезийски език в Центъра за източни езици и култури към СУ "Св. Кл. Охридски". Автор на стихосбирките "Вярвам" (1980), "Търся Атлантида" (1987), "Звезден хляб" (1987), "Марсианци" (1996), "Бомба със закъснител"
(1998), двуезична, на български и английски, "Вашингтонски рецитал" с компакт диск (2005), сборник с разкази "Отворете, Сър!" (1986), есеистичната книга "Камбоджа се бори" (1971). Негови стихове и проза са преведени на 23 езика. Превежда художествени творби от руски, английски, индонезийски.

Георги Грозев. Член на Сдружение "Приятели на Индонезия Нусантара". Роден през 1988 г. в София. Абсолвент по актьорско майсторство в Театрален колеж "Л. Гройс". Директор на театрална трупа "Акад. А. Г. Новиков". Дългогодишен хорист в хор "Родина". Има участия по театралните и концертни сцени на Испания, Украйна, Унгария, Гърция, Египет, Словения.

Автор:
Евгения Димитрова
Публикация:
12.06.2011 г. 01:18
Етикети:
танцово изкуствотанцмузикапоезияИндонезияРусия
Нусантара
Приятели на Индонезия
Красимира Колдамова
Александър Покидченко
Посетено:
1488
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/12699-poetichno-muzikalno-tantsov-spektakal