Сцена / екран / ефир

Правилата на играта - премиера

За пръв път в българския театър се поставя пиеса на непълнолетен автор!

Правилата на играта - премиера


◊ СЪБИТИЕТО

30.04.2011, 19:00 ч.
Младежки театър "Николай Бинев" - камерна зала

Премиера на "Правилата на играта"
От Стефан Прохоров
Режисьор Димитър Стефанов
Сценография и костюми Димитър Димитров

Участват: Елена Бърдарска, Елена Атанасова, Димитър Живков, Богдан Казанджиев
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПИЕСАТА

Абсурдната комедия „Правилата на играта” е написана специално за Младежки театър „Николай Бинев”. Откриването на автора се е случило в резултат на проведения конкурс за млада драматургия в рамките на традиционния фестивал на Младежки театър „Панаир на младите” миналата есен. Стефан Прохоров е един от двамата финалисти на конкурса.

Пиесата е писана на принципа work-in-progress, заедно с екипа на спектакъла – режисьорът Димитър Стефанов (дебют), и актьорите – Елена Атанасова, Елена Бърдарска, Богдан Казанджиев, Димитър Живков. За спектакъла е написана специална авторска музика, която сама по себе си е като хитов саундтрак на филм! Неин автор е актьорът и композитор Мартин Каров.
 

ЗА АВТОРА

Стефан Прохоров е роден през 1993 г. в София. Потомък е на известния руски писател Алексей Толстой и може би затова от малък пише къси разкази и стихове. Много от неговите произведения са награждавани в конкурси или публикувани в различни печатни и електронни издания - „Литературен вестник“, сп. „Съвременник“, „Литернет“ и др.

Първата версия на „Правилата на играта“ е създадена в рамките на четвъртия „Панаир на младите“, провел се в Младежки театър „Николай Бинев“ през 2010 г. Впоследствие заедно с екипа на представлението той преработва и допълва пиесата до окончателния й вариант.

Стефан е ученик в 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“. В свободното си време обича да чете и да ходи на театър. „Правилата на играта“ е първата му пиеса.

Автор:
Кремена Димитрова
Публикация:
28.04.2011 г. 17:20
Етикети:
Посетено:
1831
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/12245-pravilata-na-igrata-premiera