Сцена / екран / ефир

Нов мащабен спектакъл в Младежкия театър

Премиера на "Кола Брьонон" - една човешка комедия

Нов мащабен спектакъл в Младежкия театър


◊ СПЕКТАКЪЛЪТ

Кола Брьонон – сцени от живота на един грешник

Това мащабно платно е вдъхновено от идеята за равносметката на един наричащ себе си грешник. Сюжетът е базиран върху едноименния роман на Ромен Ролан, и може да бъде определен като жанр „човешка комедия”.

Изпълнен с много хумор, но и с философски истини за преходността на ценностите, за вярата и религията, за любовта и верността, за творчеството и бита, за беднотията и чумата като пречистване.

Един пищен визуално, но и съдържателно спектакъл, в който участва почти цялата трупа на театъра и се използва богат арсенал от театрални средства и ефекти - динамичен декор, въртяща се сцена, мултимедия, жива музика, акробатика. Преди всичко обаче можете да се насладите на уникална актьорска игра и ансамбъл.


◊ ЕКИПЪТ

В ролята на Кола Брьонон е звездата на театъра – Малин Кръстев. Успешно и вдъхновено се превъплъщава в кожата на дърворезбар, който прави равносметка на живота си и открива, че може би е пропуснал голямата си любов, че макар и късно той трябва да продължава да я търси и да се опива от нея. Защото без любов нищо не сме!

Режисьор на спектакъла е Владимир Люцканов, негово дело е и сценичната адаптация на романа. Сценографията и костюмите са на Петя Стойкова, музиката - на Кирил Дончев.

В ролите освен Малин Кръстев, можете да видите Герасим Георгиев-Геро, Станка Калчева, Силвия Лулчева, Николай Урумов, Стефан Мавродиев, Искра Донова, както и родственицата на Кръстю Сарафов - младата Бориса Сарафова.

В спектакъла участват и студенти дипломанти от класа на проф. Атанас Атанасов и Мартин Смочевски - III курс, НАТФИЗ, в класа на проф. Снежина Танковска.


Автор:
Кремена Димитрова
Публикация:
06.04.2011 г. 15:25
Посетено:
1760
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/12108-nov-mashtaben-spektakal-v-mladezhkiya-teatar