Сцена / екран / ефир

Премиера на спектакъла "Жената от миналото"

Българската версия на най-поставяния немски драматург

Премиера на спектакъла "Жената от миналото"
Петър Денчев


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на спектакъла "Жената от миналото"

31 март, 19 ч.
Младежки театър „Николай Бинев”, Камерна сцена

Тази вечер на камерната сцена в Младежкия театър е премиерата на "Жената от миналото" по Роланд Шимелпфениг. Той е най-поставяният немски драматург - пиесите му са преведени на над 20 езика и се играят в повече от 40 страни.

В българския спектакъл участват Ива Огнянова, Тодор Кайков и Диана Досева, актьори от театър "Константин Величков" в Пазарджик, както и студентите от НАТФИЗ Иво Аръков и Савина Бързева. Режисьор е 24-годишният Петър Денчев.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА РЕЖИСЬОРА

Петър Денчев
е завършил специалност „Режисура за драматичен театър” в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” през 2010 г., където е работил по текстове на Гогол, Ведекинд, Жьоне, Вилхелм Хауф. Той е автор на книгата "Тъй, както мъж целува жена, която обича" (2007), която спечели конкурса "Развитие" за нов български роман. Публикува и разкази в периодичния печат. Дипломира се със „Слугините” от Жан Жьоне. "Жената в миналото" е неговият дебют в театъра. Текстът на Роланд Шимелпфениг е пресечна точка на много от темите, както в досегашния му театрален опит, така и от литературните му проекти.

Автор:
Жасмина Гевезиева
Публикация:
31.03.2011 г. 10:54
Етикети:
Посетено:
1678
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/12041-premiera-na-spektakala-zhenata-ot-minaloto