Сцена / екран / ефир

Награди "ИКАР" 2011

Кой ще вземе статуетката?

Награди "ИКАР" 2011

◊ СЪБИТИЕТО

27 март (неделя) в Народен театър "Иван Вазов"

Тържествена церемония по връчване на Националните награди за постижения в областта на сценичните изкуства „ИКАР” ще се състои тази вечер в Народния театър „Иван Вазов". Събитието е организирано от Съюза на артистите в България, с любезната подкрепа на Театър „София”. Датата е изключително подходяща – днес се отбелязва Световният ден на театъра.

Тазгодишната церемония има две характерни особености – номинацията за драматургичен текст изцяло отсъства, но затова пък ще се насладим на повишената бройка ко-продукции.

Ще бъдат раздадени седемнадесет статуетки „ИКАР” за постижения в сферата на сценичните изкуства през изминалата година.


◊ НОМИНАЦИИТЕ

В категорията „Главна мъжка роля” ще се съревновават именитите артисти Деян Донков ("Сирано дьо Бержерак"), Мариус Куркински ("Български разкази") и Пламен Манасиев ("Суматоха"). От нежната половина съперници за „Главна женска роля” ще бъдат Ангелина Славова ("Нордост"), Ивана Папазова ("Есенна соната") и Ирини Жамбонас ("Канкун").

Сред номинациите за „Поддържаща мъжка роля” се откроява името на всеобщия любимец Владимир Карамазов за ролята на Кристиян в "Сирано дьо Бержерак".

Останалите категории за театрално изкуство са: „Поддържаща женска роля”, „Дебют”, „Майсторско техническо осъществяване”, „Режисура”, „Сценография”, „Авторска музика”, „Оригинално музикално оформление”, „Куклено изкуство”, „Критически текст”, „Златен глас за дублаж” и „Награда за цирково изкуство”.

Автор:
Жасмина Гевезиева
Публикация:
27.03.2011 г. 13:32
Посетено:
2596
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/12008-nagradi-ikar-2011