Сцена / екран / ефир

"Червената шапчица" в кината от днес

Имало едно време...

"Червената шапчица" в кината от днес

◊ СЪБИТИЕТО

18 март 2011 е първият ден от прожекциите на "Червената шапчица" в родните киносалони. Но в противоречие с първоначалната асоциация с добре познатата приказка, този формат няма нищо общо с нея. С изключение на знаменитата фраза "Бабо, защо са ти толкова големи очите...". Сценарият балансира между отделни елементи от сюжета на Братя Грим и типичните тийнейджърски любовни терзания. Интересно е да се отбележи, че сред продуцентите е актьорът Леонардо ди Каприо, а режисурата е поверена на Катрин Хардуик, работила по първата част от вампирската сага „Здрач”.


◊ ПОВЕЧЕ

Историята е сформирана от два основни тематични пласта. От една страна, е житейският избор на главната героиня Валъри (красавицата Аманда Сийфрид, позната от „Mamma mia”), която трябва да реши дали и в кого да се врече във вечна вярност – избрания от семейството й богат Хенри (Макс Айрънс) или бедния Питър (Шайло Фернандес), когото обича от малка. От друга страна, се развива кървавата история на кръвожадния върколак, който убива сестрата на Валъри.

За да се справи със звяра, селото вика на помощ прочутия ловец на върколаци отец Соломон (Гари Олдман). Но още с пристигането си всява смут, след като предупреждава местните, че върколакът приема човешки облик през деня и може да бъде един от тях. Така всеки става обект на подозрения.

Дали любимият Питър е въпросният върколак? Гледайте и ще разберете.

Автор:
Жасмина Гевезиева
Публикация:
20.03.2011 г. 14:58
Посетено:
3081
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/11916-chervenata-shapchitsa-v-kinata-ot-dnes