Сцена / екран / ефир

В очакване премиерата на 12 моноспектакъла и една приказка

Експериментален театър при Общински младежки център - Добрич

В очакване премиерата на 12 моноспектакъла и една приказка


◊ СЪБИТИЕТО

Експериментален театър при Общински младежки център - Добрич, подготви втората за сезона премиера. Театралните почитатели ще могат да се срещнат с младите актьори десет дни преди Международния ден на театъра.

На 16 март (сряда) от 18.00 часа в голямата зала на Младежкия център ще се играят 12 моноспектакъла и една приказка, обединени под наслов “Сънища”.

Амбицията на младежите от театралната формация е да покажат индивидуалните си качества. Те ще заявят в монолози своите настроения и пристрастия. Част от драматичните текстове са от пиесата на Георги Господинов
Апокалипсисът идва в 6 вечерта”. Малтретирана танцьорка, убиец на акордеон, наркоман, незабележима, красив ум, пясъчен човек, писателка, са част от героите в които ще се превъплътят артистите от трупата. Текстове от стихотворения на Любомир Левчев и на неизвестни автори допълват емоционалната палитра от образи.


◊ ПОВЕЧЕ

В ролите ще се представят: Йоанна Стефанова, Гергана Великова, Силвана Великова, Грациела Сандева, Десислава Сандева, Петър Недялков, Християн Христов, Илияна Жендова, Цветина Иванова, Калоян Попов, Николета Димитрова, Велина Христова, Александър Антонов. Музика на живо ще предложи пианистът Калоян Попов. Близначките Грациела и Десислава Сандеви, които атрактивно се заявиха като танцова двойка в Шоуто на Слави, в спектакъла ще покажат само едно виенско колело и очарованието на малките влюбени момичета и волни кучки. Известните с гласовите си данни Гергана и Силвана Великови ще пеят само с “Наздравицата” на Павароти. Театралната компилация е средство за младите хора от Експериментален театър да покажат, че освен училището и любовта, има и нещо друго. То се нарича любов към сцената.

Постановката и драматичната попара са забъркани от Севдалина Сарандева.

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
12.03.2011 г. 13:20
Етикети:
Посетено:
1463
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/11864-v-ochakvane-premierata-na-12-monospektakala-i-edna-prikazka