Сцена / екран / ефир

"Бележки по полетата" - концерт спектакъл, посветен на проф. Крикор Азарян

На 15 март 2011 г. Крикор Азарян щеше да навърши 77 години

"Бележки по полетата" - концерт спектакъл, посветен на проф. Крикор Азарян


◊ СЪБИТИЕТО

“Бележки по полетата”
концерт спектакъл, посветен на проф. Крикор Азарян


На 14 март 2011 г. в навечерието на рожденият ден на Крикор Азарян Народен театър “Иван Вазов” и Фондация “Проф. Крикор Азарян” организират концерт спектакъл в негова чест.

Двадесет и пет от най-големите имена на съвременния български театър ще бъдат на сцената. Това са неговите ученици и приятели. Те ще пеят, ще танцуват, ще разказват спомени за работата си с Професора. На сцената ще има и неголям оркестър, който ще свири музика от негови представления – подбрана и аранжирана от Стефан Вълдобрев, който е и автор на по-голямата част от нея.

На 15 март 2011 г. Крикор Азарян щеше да навърши 77 години.

Неговият дух е в спектаклите му, които продължават да препълват театралните зали. Неговият дух е в неговите ученици, актьорите с които е работил, приятелите, музикантите, публиката.

Спектакълът е благотворителен, със средствата от продадените билети ще се постави началото на работата на Театрално ателие “Проф. Крикор Азарян”, чиято основна цел ще бъде провеждането на уъркшопове с най-изявените му ученици и последователи – както режисьори, така и актьори.


“Бележки по полетата” 
концерт спектакъл посветен на проф. Крикор Азарян


С участието на:
Албена Колева, Анастасия Ингилизова, Бойка Велкова, Валентин Танев, Васил Бинев, Деян Донков, Иван Ласкин, Иван Радоев, Камен Донев, Касиел Ноа Ашер, Койна Русева, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Малин Кръстев, Мариус Куркински, Марин Янев, Меглена Караламбова, Петър Попйорданов, Рени Врангова, Стефан Вълдобрев, Стефан Мавродиев, Стефка Янорова, Христо Мутафчиев, Яна Титова

И музикантите: Мишо Шишков – син, Юри Божинов, Борислав Бояджиев, Стефан Стойков, Атанас Хаджиев, Людмил Стойнев.


◊ ДУМИ НА ПРОФ. КРИКОР АЗАРЯН

“В началото исках да науча студентите си как по-бързо да достигат до добри резултати. Винаги съм ги предупреждавал, че това е едно дълго тичане, маратон. И че никога няма финал. Докато сега все по-голямо внимание обръщам на изграждането им като личности, защото за един творец е важно да има и характер, да бъде ярка индивидуалност. Да, интуицията е велико нещо, въображението – също, но творецът трябва да има позиция в живота.”

“Струва ми се, че в днешния прагматичен ден на човечеството нещо му липсва, това са безполезните неща. Много започнахме да говорим: "Каква е ползата?" Изкуството е едно от безполезните неща. Красивата лудост е от безполезните неща. Те са за невидимия свят на човека.”

Автор:
Ренета Икономова
Публикация:
11.03.2011 г. 23:15
Посетено:
4562
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/11861-belezhki-po-poletata-kontsert-spektakal-posveten-na-prof-krikor-azaryan