Сцена / екран / ефир

Фестивал "Камерна сцена София 2011"

6 март – 3 април, СГХГ

◊ СЪБИТИЕТО

Фестивал „Камерна сцена София 2011”

6 март – 3 април

Софийска градска художествена галерия

Вход свободен!

За шеста поредна година, от 6 март до 3 април, дирекция „Култура“ на Столична община организира фестивала „Камерна сцена София”. Музикалните събития от програмата му се реализират в Софийската градска художествена галерия, сред картини от фонда й, представени в изложба на тема „По никое време” с куратор философа Боян Манчев.


◊ В ПРОГРАМАТА

Фестивалът се открива на 6 март, неделя, от 11.30 ч., с концерт матине на Волфганг Владар (валдхорна, Австрия), Божидара Кузманова (цигулка, Австрия) и Илиана Тодорова-Байчева (пиано).

Очакван и от изпълнителите, и от публиката, фестивалният календар включва 20 вечерни концерта и матинета, представящи интересни тематични проекти: „От Изток до Запад” на Камерен ансамбъл „Софийски солисти” с гост - диригент Иван Стоянов и солист Йордан Георгиев – цигулка; „Пролетно настроение” на „София квартет”; „Галантна музика” на квартет „Еолина”; шедьоври за цигулка соло в изпълнение на Велика Цонкова; интегрално представяне на сонатите за цигулка и пиано от Лудвиг ван Бетовен от Владимир Тасев – цигулка, и Галина Апостолова – пиано; австрийско-българското трио Волфганг Владар (Австрия) – солист валдхорнист на Виенската филхармония, Божидара Кузманова (Австрия) – цигулка, и Илиана Тодорова-Байчева – пиано, и т.н.

По традиция специален акцент са изявите на младите изпълнители. Тази година това са дебютът на акордеонен квартет „Корд”, концертът на дуото Петя Стефанова – флейта, и Полина Антонова – пиано; програмата на Камерния вокално-фолклорен ансамбъл при Нов български университет с диригент Георги Петков и др.

За любителите на оперната класика е концертното изпълнение на фрагменти от „Мефистофел” от Ариго Бойто в програмата на „Темпи кончертати”.

Партньори на Дирекция „Култура” в организацията на „Камерна сцена София” са Департамент „Музика” на Нов български университет и общинските културни институти „Надежда” и „Красно село”.

Входът за събитията от програмата на „Камерна сцена София 2011” е свободен. Фестивалът е част от Календара с културни събития на Столична община за 2011 г. и е подарък за софийската публика.

Автор: Мария Томова
04.03.2011 г. 18:08
Посетено: 1409
Етикети: София
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/11814-festival-kamerna-stsena-sofiya-2011