Сцена / екран / ефир

Премиера на "Паякът" в ТР "Сфумато"

Програма "Съвместни проекти"

Премиера на "Паякът" в ТР "Сфумато"


◊ СЪБИТИЕТО

На 10.02.2011 г. в 18.00 ч.
Театрална работилница "Сфумато" има удоволствието да ви покани на пресконференция и представление на спектакъла от Програма Съвместни проекти

Паякът

• Премиера: 12 февруари 2011 г., 19:00-20:30 ч.

. Автори Димитър Димитров и Йордан Славейков ("Б Плюс")
. Сценография и костюми Искра Петкова
. Постановка Йордан Славейков и Димитър Димитров
("Б Плюс")
. С участието на актьорите Пенко Господинов и Анастасия Лютова
. Оригинална музика Александър Каланов и Йордан Борисов
. Фотограф Мирослав Веселинов

Cдружение с общественополезна цел „Б Плюс”


Следващи представления - 24.02. и 8.03.2011 г.


◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Йордан Славейков и Димитър Димитров се запознават случайно, целенасочено откриват жаждата си за различен вид театър и така се ражда сдружението им с общественополезна цел „Б Плюс”.

Б+ е кръвна група. Кръвната група на създателите си. Кръвта като източник на сила и енергия. Кръвта като жизнено необходима съставка. Мисията на "Б Плюс" е да бъде кислородът в кръвта на изкуството, което предпочитаме, на каузите, в които вярваме, на целите, които сме си поставили. Сдружението е запазена марка за определен вкус - музикален, театрален, поетичен, драматургичен, визуален. Вкус, който е безкомпромисен в стремежа си да търси, намира и осветлява нови по смисъла и желанието си за случване идеи.

„Паякът” е авторски текст за театър, който Димитър Димитров и Йордан Славейков, вече като екип „Б Плюс”, създадоха. „Паякът” е първият ни съвместен проект, с който слагаме начало на общата ни творческа дейност. Писането на пиеса/пиеси е нашето желание да изживяваме много и различни животи, съзнавайки факта, че имаме само един...

„Паякът” е протест срещу недостатъците в живота, ясен сигнал, че животът, такъв какъвто е, не ни задоволява.

В „Паякът” брат и сестра - сиамски близнаци, празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операция по разделянето им, се впускат в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода.

Йордан Славейков

Автор:
Рада Баларева
Публикация:
08.02.2011 г. 23:18
Посетено:
2007
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/11630-premiera-na-payakat-v-tr-sfumato