Сцена / екран / ефир

Смешно-тъжна приказка за любов... и още нещо

"Двамата веронци" от Шекспир

Смешно-тъжна приказка за любов... и още нещо


◊ ПОКАНА ЗА ТЕАТЪР

Ако сте пропуснали този симпатичен спектакъл на Борислав Чакринов в Младежки театър, заповядайте на 1 декември, 19 часа, голяма зала.

Участват: Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Николай Урумов, Искра Донова, Полин Лалова, Стефан Мавродиев, Малин Кръстев, Светослав Добрев, Мариана Миланова, Явор Спасов, Вихър Стойчев, Николай Иванов.


А ето какво казва режисьорът за темата на пиесата:

"Казват, че децата се раждат невинни. Не съм абсолютно сигурен, че това е истина. Винаги ми се е струвало, че в неистовия бебешки рев, изискващ безпрекословно целия окръжаващ свят да се задвижи и да му достави мигновено храна, топлина и ласка, има нещо прекомерно центростремително и егоистично.

Казват ми, че съм бил много спокойно и тихо бебе, после добро дете. Можех с часове да се занимавам сам, подарявах всичките си играчки, не се биех, слънцето светеше силно, а един възрастен човек обичаше да казва надвесен нaд мен „благородникът на дядо”. Но много бързах да порасна. Толкова, че не смеех да заспя от усещането, че нещо изпускам безвъзвратно. Все тичах. И спрях чак когато един ден се погледнах в огледалото и разбрах, че вече не мога да гледам на себе си като на добър човек. Не можах да отвърна на една любов, която невнимателно бях породил и се виждах с наранените очи на момичето от съседния вход.

„Двамата веронци” е пиеса за любовта. Спектакълът е за любовта към себе си. И за болката от загубата на девствеността.

След това ни остава животът, такъв, какъвто го живеем. С болка."


Борислав Чакринов
                                                                                 
Автор:
Kремена Димитрова
Публикация:
30.11.2010 г. 11:38
Етикети:
Посетено:
1542
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/11269-smeshno-tazhna-prikazka-za-lyubov-i-oshte-neshto