Сцена / екран / ефир

Четвърто издание на "Панаир на младите"

Те идват...

◊ СЪБИТИЕТО

Четвъртото издание на „Панаир на младите” ще се състои от 4 до 10 октомври. И тази година пространствата на Младежкия театър „Николай Бинев” ще бъдат променени до неузнаваемост заради младата творческа енергия и вдъхновение, които ще струят от тях.

Главните заподозрени са 13 театрални представления, които са всичко друго, но не и стандартни. Съучастниците им са поне седмина, в различни жанрове – мюзикъли, концерти, (не)видими театрални акции... Причините – млади актьори, режисьори, драматурзи, хореографи, музиканти и визуални артисти.
 

◊ ТАЗИ ГОДИНА

Новото тази година е провеждането на уъркшоп за драматургия „Млада драма - млад театър”. Драматурзите ще бъдат селектирани и ръководени от Яна Борисова, а техните текстове, написани по предварително формулирана задача, ще бъдат поставени от млади режисьори. Най-добрите ще бъдат представени на 10 октомври - един подходящ завършек на фестивала.
 
Театралните постановки ще бъдат основно в камерната зала, но също така и в голямата зала, и в Клуба на актьора, където ще се състоят още концертите на групите.
 
Провеждането на тематична дискусия е част от акцентите на тазгодишното издание на фестивала. Очакващите това театрално събитие трябват да бъдат нащрек за нашите акции „Невидим театър”, като изненадите няма да спрат до тук.
 
Селекционер на фестивала и тази година е Кремена Димитрова.

Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.
 

Автор:
Кремена Димитрова
Публикация:
14.09.2010 г. 12:49
Етикети:
Посетено:
1362
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/10688-chetvarto-izdanie-na-panair-na-mladite