Сцена / екран / ефир

Sofia Dance Week 3.0: вода и хип-хоп, зрелища и смях, театър и боксови ръкавици

Легендите Вим Вандекeйбъс и Жоел Бувие са сред акцентите тази година

Sofia Dance Week 3.0: вода и хип-хоп, зрелища и смях, театър и боксови ръкавици
Вим Вандекeйбъс


◊ СЪБИТИЕТО

Третото издание на Sofia Dance Week ще се състои от 23 до 29 септември. Остава точно месец до началото на танцовия фестивал и организаторите подготвят множество подгряващи събития.

 
◊ АКЦЕНТИ

• Легендарният Вим Вандекeйбъс се завръща в София с чисто нов спектакъл на трупата си "Ultima Vez" – "Маймунски сандвич". Зрителите на
Sofia Dance Week 2010 ще могат да му се насладят само две седмици след световната му премиера в Белгия. През 2008 г. Ultima Vez остави всички ни без дъх с "Огледало".

"Маймунски сандвич" е нов експеримент за Вандекейбъс и невъобразима смесица от танц, театър, музика и кино. На сцената, заедно с великолепния 21-годишен танцьор Дамиен Шапел, "играят" и героите от филм, прожектиран на видеостена. "Маймунски сандвич" се забавлява да разказва градски легенди, за които никой не е сигурен дали наистина някога са се случили. И тъкмо това им е най-хубавото.

• Другото легендарно име в програмата на
Sofia Dance Week 2010 e Жоел Бувие – гранд дамата на френския танц и едно от главните действащи лица в избухването на френската сцена през 80-те.

Жена с магнетично присъствие, което омагьосва публиката. Жена, която не се страхува да изследва опустошаващите ни чувства, страстта и наелектризиращия еротизъм. Спектаклите й са като сънища, а превъплъщенията й са безбройни.

Ярък представител на новата вълна чувствен, интуитивен и драматургичен танц, Жоел Бувие ще покаже в София спектакъла за 8 танцьора "За любовта". В него като в калейдоскоп, без начало и край, се завъртат безкрайните лица на любовта.


Организаторите разкриват само част от събитията на сцената на предстоящия фестивал, но отсега знаем, че ще има много зрелища, много театър, много смях, много хип-хоп и от време на време – боксови ръкавици и вода по подиума. Всеки ще си намери мястото... във фестивалните зали.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
23.08.2010 г. 14:54
Посетено:
1556
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/10588-sofia-dance-week-3-0-voda-i-hip-hop-zrelishta-i-smyah-teatar-i-boksovi-rakavitsi