Сцена / екран / ефир

Голямата четворка се събра в Полша за генерална репетиция преди Sonisphere Festival

Интервюта с Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax в понеделник по БТВ

Голямата четворка се събра в Полша за генерална репетиция преди Sonisphere Festival


◊ ТВ СЪБИТИЕ

100 000 души се събраха в полската столица Варшава, за да видят на живо първото събиране на Голямата четворка на траш метъла на една сцена. БТВ ще излъчи репортаж от събитието и интервюта с четирите банди в сутрешния си блок на 21 юни, понеделник.

Роб Трухийо от "Metallica" сподели още, че на 15 юни, ден преди първото общо шоу в Полша, четирите групи са се събрали на вечеря и през цялото време са разговаряли в адски приятелска атмосфера както за музика, за бъдещето на траш метъла и за историческото си събиране, така и за децата и семействата си. „На детето ми му растат зъбки и исках съвет от Джеймс и Ларс какво да правим.”

Кери Кинг от "Slayer" още веднъж потвърди, че българските фенове са завинаги в сърцата на цялата група.

Пред камерата на bTV застанаха още Дейвид Елефсън от "Megadеth" и Чарли Бенанте от "Anthrax". И четиримата са направили специални послания към родната публика.

Голямата четворка ще удари у нас на 22 юни (вторник), първият ден от Sofia Rocks 2010 Powered by Sonisphere Festival. Концертите ще се състоят на националния стадион „Васил Левски”.


◊ СТРОЕЖЪТ

Цял нов град в центъра на столицата вече започна да се строи.  На повече от 1500 метра ще се изгради бекстейдж за групите от афиша. Над 500 души чуждестранни екипи се очакват да се съберат на Националния стадион за първото издание на музикалния фестивал. Само с "Metallica", хедлайнер на първи ден (22 юни), пътува собствен екип от над 40 души, а с "Rammstein", хедлайнер на втория ден (23 юни) идва екип от 60 човека.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
20.06.2010 г. 11:03
Посетено:
1425
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/10318-golyamata-chetvorka-se-sabra-v-polsha-za-generalna-repetitsiya-predi-sonisphere-festival