Сцена / екран / ефир

Лятно кино Future Shorts в рамките на Sofia Design Week

Специална селекция от 10 филма

Лятно кино Future Shorts в рамките на Sofia Design Week
“Аз срещнах Моржа”


◊ СЪБИТИЕТО

Лятно кино Future Shorts
More or Less selection



10 юни, четвъртък, 21.00
в Двора на Националната художествена академия
Вход: свободен!


Тази година в рамките на Sofia Design Week ще се представи световният лейбъл за късометражно кино и анимация - Future Shorts, със специална селекция от 10 филма. Подборът на програмата отговоря на темата на фестивала - More or Less, като десетте анимации смело комуникират големите въпроси на съвременния свят: познанието, консуматорското общество, контрола, генномодифицираните чудовища, генезиса на човешките сълзи, любовта, раждането и др. Авторите представят своите идеи чрез различни визуални средства – пестеливи, абстрактни, наивистични, но всички достатъчно провокативни.


◊ ФИЛМИТЕ

В “Аз срещнах Моржа” ще научите една история за смелия 14-годишен Джери Левитан, който се е осмелил да влезе в хотелската стая на Джон Ленън, през 1969 г. в Торонто и успял да го интервюира. Филмът е с автентичния саундтрак от интервюто и е носител на 6 награди за късометражно кино, като през 2008 е номиниран за Оскар. Сюрреалистичната анимация на хърватина Велко Попович показва образа на консуматорското общество. А “Пътя на сълзите” разказва къде в човека се крие изворът на неговите сълзи.

Програмата на Future Shorts е силно художествено ориентирана и е предназначена специално за публиката на фестивала, която ще търси формите на модерното визуално изкуство.
 
Търсете Future Shorts на летните фестивали и градски събития из цялата страна!
Това лято ще бъде хубаво, обещаваме!

Това е свежо кино.
Това Future Shorts.

Автор:
Милена Димитрова
Публикация:
02.06.2010 г. 16:56
Посетено:
1496
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/10131-lyatno-kino-future-shorts-v-ramkite-na-sofia-design-week