Сцена / екран / ефир

"Интегра", "Кръстопът" и Васко Кръпката

Нов брой на телевизионното предаване за рок, блус, джаз и поп "Карай да върви, това е блус"

"Интегра", "Кръстопът" и Васко Кръпката


◊ СЪБИТИЕТО

Днес, 19.05.2010 г., точно в 22 часа ще стартира новият брой на телевизионното предаване за рок, блус, джаз и поп по телевизия Скат "Карай да върви, това е блус". Гости в студиото ще бъдат музикантите от младата самоковска група "Интегра"


◊ ГРУПАТА

"Интегра" държи рок-фронта благодарение на Иван Васев, който освен екстра рокаджия, се изявява и като добър дипломат. Той успява да укроти творческите страсти на групата от 1999 г., когато част от състава й се подвизава под друго име. След известно разместване на рокаджиите, през 2002 г. се ражда "Интегра", която (по думите на Васев) се крепи най-вече на любовта им към музиката и поддръжката на феновете.

Освен че има ръководна грижа за групата, Васев е и на бас китарата. Вокал е Мишо Костов, Валери Хаджилазов и Ивайло Механджийски са китаристи, а Йордата (Йордан Гьошев) е на барабаните.

Групата залага на добри авторски песни: "Вдигни очи", "Последно сбогом", "Леден свят", "Лудост", "Цветен сън", както и на добре подбраните и аранжирани кавъри, които също предизвикват възторг у рок-публиката.

Група Интегра ще свири в шоуто "Карай да върви, това е блус" по покана на Васко Кръпката и фестивала "Кръстопът: на Музикант.Орг.". Те откриха пилотно издание на фестивала и тази вечер ще ни разкажат както за настоящите и бъдещите проекти на "Интегра", така и за впечатленията им от сцената, звука и цялостната организация на "Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг."


Очаквайте информация за второто издание на фестивала на адрес http://bgmusic.eu


Автор:
Тина Коилова
Публикация:
19.05.2010 г. 13:59
Етикети:
Посетено:
2050
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/10001-integra-krastopat-i-vasko-krapkata