Нет@кценти

Рок-отец пусна православен сайт

www.budiveren.com

◊ НОВИНАТА

Свещеник Божидар Главев пусна във виртуалното пространство нов православен сайт, който е нарекъл „Бъди верен”.


◊ ПРЕДИСТОРИЯТА

За старите хипари отец Божидар е знакова фигура, тъй като той е сред основателите на легендарната българска хард-рок група „Ахат”. Нещо повече – той е баща на песента „Черната овца”, превърнала се в неофициален химн на българските рокаджии. В края на 80-те години обаче Божидар Главев обръща гръб на рок-сцената, за да се обърне с лице към Христос. След като вече е завършил Консерваторията, той се записва в Богословския факултет и през 1998 година е ръкоположен за свещеник. Понастоящем някогашната рок-звезда живее и служи на Бога в бургаските села Горица и Каблешково.


◊ САЙТЪТ

Той се намира на адрес http://www.budiveren.com

Чрез него отец Божидар Главев ще се опита да даде своя принос за чистотата на Православието. Интернет-сайтът ще воюва срещу изкушенията на икуменизма, новия календар, неверието, религиозното безразличие, рок-мисионерството, отричането на чудесата в Православната Църква и изобщо – срещу църковния модернизъм.


◊ ОТ КИТАРАТА КЪМ КРЪСТА

Свещеник Божидар Главев не крие надеждата си, че би могъл да пренасочи енергията на рок-бунта на някогашните си фенове към истинската цел - срещу злото в самите нас, срещу нашите страсти.

„Бъди верен до смърт, и ще ти дам венеца на живота”. Този стих от Откровението на св. евангелист Иоан Богослов мотивира днес мисионерската дейност на отец Божидар, чиято китара вече трето десетилетие събира прах в килера.

Автор:
Петър Марчев
Публикация:
15.04.2010 г. 22:41
Посетено:
4210
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/28/news/9723-rok-otets-pusna-pravoslaven-sayt