Нет@кценти

Stand.bg е най-новият сайт за култура у нас

Новини за изкуства и технологии на едно място

Stand.bg е най-новият сайт за култура у нас


◊ СЪБИТИЕТО

С коктейл и приятна музика (името на мястото подсказва!) в столичното заведение Rock bar беше представен новият сайт Stand.bg.

Създателите му го определят като „културно-информационен портал с lifestyle елементи”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА НОВАТА МЕДИЯ

Кратка разходка из Stand.bg показва, че той ще публикува новини за най-интересното и актуалното от света на музиката, киното, театъра, изложбите и книгите, а зад рубриката „Стил” пък се крият текстовете за мода, дизайн, фотография и архитектура.

Редакторите обещават да не се ограничават само с местната ни културна среда и да отразяват събития от световни центрове като Ню Йорк, Берлин, Париж, Лондон и т.н.

Stand.bg иска да е различен и от т.нар. “жълта журналистика”, затова ще поднася развлекателните материали с мярка.

Новост в сайта с културно съдържание е и акцентът на новите технологични продукти в рубриката „Хай-тек”. Според редакторите няма съвременна култура без технологии, така че новините за интернет в Китай, игрите за телефони и сигурността на уеб браузърите са подходящо допълнение към интервюто с Тома Марков „Главата на един поет е като фотоапарат”.


◊ РЕДАКЦИЯТА

Stand.bg всъщност са Мартин Евстатиев, Славина Илиева и Иван Дионисиев – трима колеги от специалност „Културология” в Софийския университет. Дано това гарантира един висок stand-арт и на публикациите в най-новия сайт за култура у нас.
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
25.01.2010 г. 19:23
Посетено:
6313
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/28/news/9235-stand-bg-e-nay-noviyat-sayt-za-kultura-u-nas