Нет@кценти

Чарът на думите

НетАкценти (29)

Интервю на Елена Алексиева

"Големият проблем на много писатели и изобщо хора на изкуството е, че това, което правят, често не е достатъчно комерсиално, за да генерира приходи."

"Идеята да направиш удар с бестселър,­ добре продаващ се продукт, ­ обсебва много млади писатели, тъй като издателите са също обсебени от това. Не е рядкост млад писател да получи гигантски хонорар за първи роман, обявен от издателя като "новият Хемингуей", след което да потъне безследно."


Намерена в превода
Няма да превеждам блудкави боклуци - обещала съм си, казва Иглика Василева
Интервю на Марина Караконова

"Жалко е, че стойностите се размиха така. В един момент Клавъл и Кинг бяха обявени за големи писатели. Ами не са - това е голяма грешка. Това не е литература, това са четива, написани от сръчни писачи. Но те не са писатели. Издателите, разбира се, се интересуват повече от класациите, отколкото от класиците. Но така е по цял свят. И си мисля, че така и ще си остане."


Животът е прекрасен, защото не е съвършен
Милена Димова

Поп-арт времената в големия град ме хвърлят в тревога и мрачни мисли. Затова се махнах от София, твърди художникът Росен Рашев-Рошпака

"...в днешния свят да кажеш, че нещо правиш само ти, е малко глупаво. Светът е огромен. Откъде да зная, че нейде в Африка или в Индия няма художник, който да е достигнал до същите открития по свой собствен път."

"...мисля си, че за мен най-добре е да си стоя в България. В чужбина повечето са склонни да гледат на нас като на аборигени - всъщност това е трагедията на целия наш народ, на цялото наше изкуство. Който прави академична живопис, винаги догонва отличниците в чужбина. За него казват: "О, това вече сме го виждали!"


◊ ЗА РАЗМИСЪЛ

Митрополит Натанаил: Тия, дето присвояват църковни имоти, не знаят какъв огън си вкарват в къщите      
(24 часа)    

Интервю с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Натанаил

"Има съблазън сред свещениците – не отварят храмовете, а получават заплати, казва председателят на Върховния църковен съвет."
Автор:
Антоанета Добрева
Публикация:
04.09.2006 г. 00:06
Етикети:
Посетено:
804
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/28/news/2677-charat-na-dumite