Нет@кценти

300 поръчки за 24 часа събра българска иновативна книга!

"Добросъците" - нова приказка-игра от Никола Райков с илюстрации на Мая Бочева

300 поръчки за 24 часа събра българска иновативна книга!


Истински фурор в интернет пространството предизвика иновативната приказка-игра „Добросъците“ като събра поръчки за над 300 книги само през първите 24 часа. Предварителни заявки за над 500 бройки са постъпили още преди премиерата на детската книга от нашумелия писател Никола Райков.

Той е автор на първите по-рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“. Само за няколко години Никола Райков се превърна в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри спечели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ бе публикувана и в Латвия.

Новата му приказка-игра, която позволява на децата сами да избират хода на историята, разказва за приключенията на няколко малки „добросъка“. Фотьойльонката Фифита, прахоядът Смук-смук и електрушката Жужка се отправят на незабравимо пътешествие из дебрите на един човешки апартамент. Зад диваните, сред детските играчки и под спалнята, впечатляващата фантазия на автора разкрива свят, който е напълно различен от този на Големите Човеци.

Книгата е съвместна разработка с една от най-разпознаваемите и обичани детски художнички в България - Мая Бочева. Позната от комикс списанието „Дъга“, тя е работила с всички големи издателства на детски книги в България. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и идеен създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“.

Успехът на двамата млади и талантливи български творци е още по-впечатляващ предвид, че приказката-игра „Добросъците“ се продава само чрез интернет, а авторът й я е пуснал свободно за сваляне на интернет сайта prikazka-igra.com

Автор:
Публикация:
25.05.2016 г. 15:37
Посетено:
1612
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/28/news/23645-300-porachki-za-24-chasa-sabra-balgarska-inovativna-kniga