Нет@кценти

Стартира първият безплатен сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово

Слова български - колекция от художествени изпълнения на български класически текстове

Стартира първият безплатен сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово


◊ СЪБИТИЕТО

С началото на новата учебна година стартира проектът Слова български - единственият безплатен сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово.

Това не са аудио книги, защото те не са за продан. Това е колекция от художествени изпълнения на български класически текстове, записани в перфектна акустична среда и предоставени за безвъзмездно ползване на ученици и учители, на студенти и граждани с увредено зрение, на българските общности зад граница, на всички, които обичат българската духовност, история, култура, слово и дух.

Проектът е уникален заради своята достъпност, но и заради перспективата на своя мащаб. Идеята е да се съберат професионални актьорски изпълнения на българско художествено слово, с което да възродим великолепната българската рецитаторска традиция, да популяризираме българската литература сред многобройна аудитория в България и по света, както и да подпомогнем деца и възрастни в усилията им по овладяване на българския език и литература. 

Бихме искали на страниците на сайта постепенно да представим цялата изучавана в училищната програма литература и да продължим с произведения, изучавани в университетите и съхранявани в библиотеки. Уверени сме, че в своята хилядолетна история българската духовност е сътворила слова, достойни да заживеят в днешното общество, чрез най-модерните средства за съвременна комуникация.

Знаем, че словото на най-великите ни творци, на титаните на българския дух не се нуждае от Пи Ар. То има нужда от нашата любов, защото принадлежи на всички нас. Защото никое общество не се нуждае така отчаяно от спомена за духовото си величие, както онова, което смята, че може да мине и без него.

Разгледайте страниците на сайта: http://www.slova.bg/


За повече информация:
Янко Лозанов - актьор
Мениджър http://www.slova.bg
GSM 0889 410 910



Автор:
Публикация:
14.10.2014 г. 13:13
Етикети:
Янко Лозановпроект
професионални звукозаписи на българско художествено слово
Слова български
Посетено:
2555
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/28/news/20017-startira-parviyat-bezplaten-sayt-za-profesionalni-zvukozapisi-na-balgarsko-hudozhestveno-slovo