Нет@кценти

София вече има своя дневник

Красимир Андонов и Мила Иванова обединиха вдъхновенията си и създадоха блог, посветен на столицата София

София вече има своя дневник


◊ СЪБИТИЕТО

Фотограф и журналист обединиха вдъхновенията си и създадоха блог, посветен на столицата София. Фотографиите на Красимир Андонов и текстовете на Мила Иванова ще отразяват своя поглед към града в блог, който двамата са кръстили „Дневниците на София“.

Макар сайтът вече да съществува, официално той ще „отвори врати“ на празника на града – 17 септември. Тогава ще бъде създадена и страница във Facebook, на която всички желаещи не само ще научават за новите творби в блога, но и ще могат да изпращат свои фотографии и текстове. Адресът на блога е: thediariesofsofia.blogspot.com. Проектът е изцяло некомерсиален, а авторите му го започват с надеждата, че това ще е още един малък мост в подкрепа на членството на София за Европейска столица на културата.

„Дневниците на София“ е своеобразно продължение на първия съвместен проект на Мила и Красимир, в който негови черно-бели фотографии и нейни текстове от лични дневници и писма бяха представени в изложба – първо в столичното SOHO, а по-късно - в Пирдоп и Елена.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Ето какво пишат авторите на този проект в блога си:

Твърде лично за града ни

Един фотограф и един пишещ разгръщат Дневниците на София, за да я открият непозната, непотърсена и лична. Пътуването им няма цел, но има посока – пулса на града, толкова различен в зеления дъх на парковете му, в студеното на релсите му, в жужащите нощни лампи и в шарените хора. Дневниците на София я разкриват различна от София на картичка – тук тя е без грим, по пантофи и си мисли, че е сама. София се шляе безгрижна из апартамента си в старата кооперация, докато липите й цъфтят толкова нахално, че няколко връхчета влизат през прозореца в хола. София поглежда безкрайните си покриви, после вдига влюбен поглед към своята Витоша, и сяда на балкона да попише насред пролетен птичи концерт как е минал денят й. Тези откровения попадат в неговия обектив и върху нейния лист. Дали са нейните дневници или техните, никой не може още да каже. Но всяка страница е лична и неподправена.

В този блог двама събират личната си София. Ако искаш да добавиш към техните записки и своята лична София, пиши във Facebook.

Той е Красимир Андонов, автор на фотографиите.
Тя е Мила Иванова, автор на текстовете.


◊ АВТОРИТЕ

Красимир Андонов
е фотограф и кинооператор. На последния „София филм фест” публиката видя двата пълнометражни филма, заснети от него – „Отрова за мишки” на Константин Буров и „Съдилището” на Стефан Командарев, с който бе открит фестивалът. Красимир е оператор и на редица документални филми и реклами на най-големите брандове. Фотографията обаче е ежедневното изкушение на автора.


Мила Иванова е журналист и блогър. Тя е главен редактор на сп. „Всичко за жената” и от няколко години има личен блог, наречен „Солунска 16”. Нейни текстове са били публикувани в редица списания, вестници и сайтове, сред които в. „Труд”, в. „24 часа”, webcafe.bg и други.


За допълнителна информация: press@krasimirandonov.com




Автор:
Публикация:
17.09.2014 г. 16:34
Етикети:
Посетено:
1952
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/28/news/19847-sofiya-veche-ima-svoya-dnevnik