Нет@кценти

Нов информационен сайт за култура във Варна

Пътеводител на културния стопаджия

Нов информационен сайт за култура във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Ако обичате да четете новини, значи сте любознателен и съвременен човек.
Ако обичате да четете много новини, а после ви боли главата, причината не е във вас.
Причината не е и в количеството новини. Важно е какво сте прочели!

Вече е факт информационният сайт за култура Пътеводител на културния стопаджия, който може да откриете на адрес www.why42.info. Сайтът ще следи културните събития, случващи се във Варна, страната и света. Той е резултат от дейността на сдружение за култура „Морско синьо” и на личните усилия на трима от неговите учредители – Елена Владова, Светлана Вълкова и Радостина Вълчанова, програмист Камен Найденов. Реализиран е с изключителната подкрепа на личности и институции, които създават и продуцират културни събития: галерия „Осем”, Планекс Холдинг, галерия „ОТ-ТО” и Лидия Пушевска.


◊ ЗАЩО WHY 42?

Защото отговорът на Вечния въпрос за Живота, Вселената и всичко останало е 42. Но защо е точно толкова? Ние си задаваме този въпрос много отдавна, още когато всеки от нас е прочел за първи път книгата на Дъглас Адамс "Пътеводител на галактическия стопаджия". С времето Животът, Вселената и всичко останало започнаха да ни изглеждат още по-сложни, но отговорът си е все 42! Така и не сме разбрали защо е точно толкова, но пък разбрахме нещо друго: че хората, които се занимават с изкуство, непрекъснато се вълнуват от Вечния въпрос и никак не се тревожат дали отговорът е точно 42, повече или по-малко.

И тъй като ние често общуваме с хора, които създават и консумират културни продукти и непрекъснато ги питаме какво мислят по въпроса за Живота, Вселената и всичко останало, решихме техните отговори да станат и ваше достояние.
Автор:
Пътеводител на културния стопаджия
Публикация:
15.07.2010 г. 16:30
Посетено:
2606
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/28/news/10463-nov-informatsionen-sayt-za-kultura-vav-varna