Нет@кценти

CGART.bg е официално открит

"Фейсбук"-ът за компютърна графика и изкуства

CGART.bg е официално открит


◊ СЪБИТИЕТО

CGArt.bg вече работи. Дългоочакваният сайт официално стартира тези дни. CGArt е социална мрежа за компютърна графика и изкуства, каквато няма не само в България, но и по света, хвалят се създателите. Сайтът работи на принципа на социални мрежи като Facebook и LinkedIn.

Проектът цели да подпомогне социалните и професионалните връзки между начинаещи, студенти, професионалисти и работодатели. Регистрацията в сайта може да се окаже изключително полезна за работата на дизайнери, илюстратори, аниматори, архитекти, ТВ и кино специалисти, създатели на компютърни игри.

Потребителите могат да изграждат връзки помежду си, да качват свои и общи проекти, да гледат уроци, да сформират екипи.


◊ FACEBOOK-ът ЗА КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА

Сайтът, подобно на известния у нас "Фейсбук", позволява създаването на потребителски профили. Но вместо да си направиш профил и да почнеш веднага да качваш безсмислени снимки и да копаеш във "Фермата", CGArt предлага на потребителите си да свършат и малко работа, докато се забавляват. Всеки регистриран може да качва в профила си свои проекти с изображения и видео и професионално CV; може да намира приятели или да се свързва с любими автори в областта на компютърната графика.

CGArt включва и множество други професионални рубрики - новини и статии за творци, проекти и компании; Wikipedia за програмите, процесите и терминологията; уроци за начинаещи; форум.

Скоро сайтът ще предлага и семинари от професионалисти за професионалисти. Очаква се да се появи и магазин с материали за всички сфери на компютърните изкуства – книги и албуми за творци и проекти, учебни материали, хитри помощни инструменти. До два месеца потребителите ще участват и в редовни състезания, предизвикателства и конкурси.


◊ СЪЗДАТЕЛИТЕ


Двигателят на CGArt.bg е Николай Михайлов - аниматор и преподавател по 3D технологии в УАСГ. Той е автор на концепцията и главен редактор на сайта. CGArt.bg се разработва от „Деспарк” (www.despark.com), уеб компания с клиенти от целия свят, редица награди и признания за висококачествената си работа. Главният графичен дизайнер на CGArt e Лъчезар Цачев. За сайта работи и Адел Закут, завършил архитектура в Англия и един от основателите на "Деспарк".

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
24.05.2010 г. 18:56
Посетено:
2276
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/28/news/10043-cgart-bg-e-ofitsialno-otkrit