Пресконференции

Пресконфренция на Фондация "Стоян Камбарев"

За дейността на фондацията, нейните цели, обявяване на номинациите за наградата "Стоян Камбарев"

Пресконфренция на Фондация "Стоян Камбарев"
◊ СЪБИТИЕТО

Учредителите на Фондация „Стоян Камбарев” имат удоволствие да ви поканят на официална пресконференция за обявяване на дейността на  фондацията, нейните цели и най-скорошните събития, които съпътстват дейността й. 

Пресконференцията ще се състои на 12 ноември от 11 часа в Камерна зала на ДСТ „А. Константинов”


◊ ЗА ФОНДАЦИЯ "СТОЯН КАМБАРЕВ"

Учредителите и членовете на УС на Фондация „Стоян Камбарев” са 20 на брой, сред които едни от най-талантливите и ярки представители на българската култура: Елин Рахнев, Кольо Карамфилов, Самуел Финци, Бойка Велкова, Димитър Гочев, Бойко Богданов, Георги Михалков, Никола Вандов, Кремена Димитрова, Иван Тонев, Мариета Ценова, Георги Лозанов, бизнесмените Светлин Нейнски и Емилия Груева и др.

Председател на Фондация „Стоян Камбарев” е Деси Тенекеджиева.

Една от основните цели на Фондацията е откриване, насърчаване и подпомагане на млади творци в областта на изкуството чрез ежегодно връчване на награда „Стоян Камбарев” за оригинален и нетрадиционен поглед в изкуството и за безспорно високо и забележително постижение. В рамките на пресконференцията ще бъдат обявени тазгодишните номинации за наградата, а самата награда ще бъде връчена на Софийски театрален салон, 2010 година.

Освен с връчването на тази награда, една от най-важните цели на Фондация „Стоян Камбарев” е популяризиране на живота и творчеството на режисьора Стоян Камбарев, чрез съхранение на всичко, свързано с неговото дело.


• На 12 ноември от 22 ч.в Sofia Live Club (НДК, подлеза с шадраваните) ще се се състои първото събитие в подкрепа на Фондация „Стоян Камбарев” - Live-концерт на Деси Тенекеджиева и музикантите Боби Вълчев и Димитър Льолев със специалното участие на приятелите на Фондацията.

Автор:
Kремена Димитрова
Публикация:
05.11.2009 г. 16:22
Посетено:
1996
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/8825-preskonfrentsiya-na-fondatsiya-stoyan-kambarev