Пресконференции

Отворени пресконференции с гостите на София Филм Фест в Пловдив

16 и 17 март 2009, Artnewscafe

Отворени пресконференции с гостите на София Филм Фест в Пловдив
Зигфрид – сценарист, режисьор, оператор, фотограф, монтажист, композитор и писател


◊ СЪБИТИЕТО

Отворени пресконференции с гостите на София филм фест в Пловдив
 

Artnewscafe
16 и 17 март 2009
17:00–18:00 часа

Водещи на срещите: Росица Колева, Лили Бързева
Превод: Веселина Василева

Ще има възможност за индивидуални интервюта


◊ ГОСТИТЕ

16 март, понеделник

Нанси Виляреал и Летисия Виляреал

Нанси Виляреал и сестра й Летисия, която е съпродуцент на филма „Кумбия кайера“ ще бъдат гости на „София филм фест в Пловдив“. Нанси и Летисия са сестри на режисьора Рене Виляреал, който участва за пръв път във фестивала с „Кумбия кайера“ - негов дебют в игралното кино, получил награда от фестивала в Санта Круз.

Информация за филма:
Кумбия Кайера / CUMBIA CONNECTION / CUMBIA CALLERA
Мексико, 2007, 94’
Реж. Рене Виляреал
С: Фернанда Гарсия Кастанеда, Оливер Канту, Андул Самбрано

Награди: Санта Круз 2008 - "Награда за дебют"; Москва 2008 – Наградата в програма „Перспективи”

На фона на високите планини, които ограждат град Монтерей, трима младежи изживяват своите страсти и дилеми, бродейки из стръмните бедняшки квартали и луксозните райони. Докато зяпа по витрините, амбициозният млад режисьор Нето случайно среща красивата Кори и моментално се влюбва. Той забелязва как тя и приятелят й Гуирипи задигат чифт маратонки от магазина и я проследява до дома й. Обсебен от момичето, Нето започва да я дебне. Кори обаче забелязва, че я следят, и побягва, изпускайки една от маратонките си. Когато Нето й връща обувката, тя най-накрая го харесва и между тях започва любовна връзка. Но Гуирипи отвръща на удара. Той има изненада. Кори трябва да избере един от двамата младежи. Но може би понякога най-добрият избор е да не избираш? Може би не е задължително любовният триъгълник да е нещастен.


17 март, понеделник

Зигфрид

Тази година на 17 март гост на “София филм фест в Пловдив” ще бъде уникалната личност Зигфрид – сценарист, режисьор, оператор, фотограф, монтажист, композитор и писател, той ще представи авантюристичния “Санса” (2003) и ще има концерт в Клуб Петното на Роршах същата вечер.

Зигфрид е френски режисьор и музикант, роден през 1973 г. Автор на оригиналната музика за няколко европейски и руски филма, сред които и “Лечителката”, включен в международния конкурс. Неговият пръв късометражен филм “La Faim” (1996) е показан на кинофестивала в Кан, а филмът му “Санса” е носител на Наградата на Младото жури на Фландърския фестивал и участва в конкурсната програма на София филм фест през 2004 г.


Информация за филма:
Санса / Sansa
Франция/Испания, 2003, 116”
Реж. Зигфрид
С: Рошди Зем, Иври Гитлис, Ема Суарес, Валентина Черви

Авантюристичен по природа и вечно жаден за вино, жени, песни и движение, Санса пътува постоянно, пресичайки улиците на Европа, Африка и Япония. Винаги остроумен и словоохотлив, той се присламчва към най-различни компании, а след това с лекота се отървава от тях, но едно приятелство спира неудържимия му устрем…

Санса е продължение на предизвикалия голямо възхищение първи игрален филм на сценариста и режисьор Зигфрид – Луиз.
Автор:
Веселина Сариева
Публикация:
15.03.2009 г. 11:37
Посетено:
1527
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/7496-otvoreni-preskonferentsii-s-gostite-na-sofiya-film-fest-v-plovdiv