Пресконференции

Дулсе Понтеш в България

Един от най-завладяващите гласове на Португалия

Дулсе Понтеш  в България


◊ СЪБИТИЕТО

Португалското посолство, М-Тел и Джаз +
организират

Пресконференция на португалската певица
Дулсе Понтеш


На 11 юли 2007, сряда, от 13.00 ч
в хотел Хилтън, бул. България 1,
където един от най-завладяващите гласове на Португалия, Дулсе Понтеш, ще отговори на въпросите на представители на медиите.

• Сочената за наследник на великата Амалия Родригиш Дулсе Понтеш ще пее в София на 11 юли 2007 в зала 1 на НДК от 20.00 ч.


◊ ПОВЕЧЕ

Изключително талантлива вокалистка и композитор, Дулсе Понтеш се интересува не само от португалската традиция, но и от африканска, арабска и берберска музика, както и от класическа музика.

Особено популярни са дуетите й с Андреа Бочели (техният дует O mare e tu – “Морето и ти” е продаден в над 1 000 000 екземпляра), Хосе Карерас, Сезариа Евора, Каетано Велозо, Енио Мориконе. В своите албуми работи с такива музиканти като Уейн Шортър, Жак Мореленбаум, Трилок Гурту, Кипа Юнкира, Мария Жоао и много други. Има издадени 8 самостоятелни албума, които са сред най-продаваните вокални издания на европейския пазар в жанра world music.

• Събитието е организирано от Португалското посолство, М-тел и Джаз+ и е посветено на Португалското председателство на Европейския съюз (1 юли – 31 декември 2007).


. Подробна биография за Дулсе Понтеш и мултимедиа можете да намерите на
http://www.dulcepontes.jazz-plus.com, фотографии за пресата ще намерите на
http://www.jazz-plus.com/media.

. Заявки за интервюта и допълнителна информация моля отправяйте към Маргарита Борисова, margarita.borisova@jazz-plus.net
тел +359 898 42 78 72


Автор:
Джаз+
Публикация:
06.07.2007 г. 21:36
Етикети:
Посетено:
1418
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/4253-dulse-pontesh-v-balgariya