Пресконференции

Представяне на Международния проект "Live Skills", Еrasmus +

Информационен ден

Представяне на Международния проект "Live Skills", Еrasmus +
 
 
◊ СЪБИТИЕТО
 
Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) ще представи Международния партньорски проект Live Skills (LIVSKI), Програма Еразъм +, който се координира от Британския съвет.  Информационният ден е в рамките на Четвъртата международна конференция „Образованието и музикалният  мениджмънт - иновативни подходи“.

Всички партньори по проекта (от България, Великобритания, Гърция и Румъния) споделят общото разбиране, че професионалистите в сферата на културата не разполагат с някои важни умения и компетенции, необходими за адаптиране към променящите се тенденции в заетостта в резултат от бързо развиващите се нови технологии и модели на финансиране, които да насочат сектора към иновации и растеж. От друга страна обединява ни общата визия за развиване на европейските системи за професионално образование, за по-голяма ефективност и съответствие с реалните потребности на културната индустрия.

По проекта се предвижда създаването и внедряване на 3 иновативни учебни програми до 12. клас в професионалните направления "звуков дизайнер" и "видео монтажист". Поканени за презентации са колеги от Гърция и Румъния
 
Събитието ще се проведе на 1 юни 2018 г.  (петък) от 13:00 ч. в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, гр. София, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 94.
 
Съорганизатори са 49-тия Международен музикален фестивал "Софийски музикални седмици" и НМА "Проф. П. Владигеров".
 
 
Автор:
доц. Момчил Георгиев
Публикация:
31.05.2018 г. 14:56
Етикети:
Посетено:
1288
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/27849-predstavyane-na-mezhdunarodniya-proekt-live-skills-erasmus