Пресконференции

Представяне на проекта "Обединени в изкуството"

Покана за пресконференция

Представяне на проекта "Обединени в изкуството"



◊ СЪБИТИЕТО

Имаме удоволствието да ви поканим на

пресконференция - представяне на проекта "Обединени в изкуството"

на 20 февруари (вторник) от 11:00 ч.
в Сити Марк Арт Център, бул. "Янко Сакъзов" № 30.


Проектът, който представлява синтез на съвременната литература, музика и кино, ще се осъществи под формата на шест вечери през месеците от февруари до юни с вход свободен. Участват изтъкнати български и чуждестранни имена от трите изкуства. Реализира се с финансовата подкрепа на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.” на Национален фонд „Култура“.

В пресконференцията - представяне на "Обединени в изкуството", ще участват музикантите проф. Венцеслав Николов, Ангел Заберски и Михаил Йосифов, актьорът и музикант Рашко Младенов.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Проектът предвижда в шест вечери - от 28 февруари до 6 юни, да подчертае мястото на България в Европа, както и постиженията, таланта, новаторските търсения и творчески идеи на българските творци - писатели, актьори, режисьори и музиканти, в сътрудничество и диалог с колегите им от Европа. Последното ще се постигне чрез творческото съучастие на представители на партньорските на България държави в така нареченото „трио“ (с Естония и Австрия), както и на страните, чието председателство на ЕС непосредствено предстои: Румъния, Финландия, Хърватска и Германия. Това е първото софийско арт пространство, чиято атмосфера и уют предразполагат за провеждането на подобни акции.

Привлечени са утвърдени имена като писателите Ани Илков, Ина Вълчанова, Емил Андреев, Теодора Димова, Алек Попов, Захари Карабашлиев. Сред актьорите в проекта участват студенти от класовете на Леонид Йовчев и Ани Васева. На музикалния подиум свои ученици представят проф. Венцеслав Николов, гл.ас. д-р Ангел Заберски-син, гл.ас. д-р Илиян Парасков, проф. Христо Йоцов, Рашко Младенов и Константин Цеков, Михаил Йосифов, Етиен Леви. Кинокритици-модератори ще бъдат Деян Статулов, Катерина Ламбринова, Петя Александрова, Геновева Димитрова, Тонислав Христов, Ирина Канушева.

Автор:
City Mark Art Center
Публикация:
19.02.2018 г. 00:06
Посетено:
1516
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/27172-predstavyane-na-proekta-obedineni-v-izkustvoto